Keluk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kumelun saka geni
Keluk saka perokok tawon, digunakake ing beekeeping .
Kebakaran minyak lan asap, sawise pasukan Irak ngobong sumur minyak nalika Perang Teluk Pertama

Keluk minangka koleksi partikel lan gas udhara dipancarkan nalika bahan ngalami pembakaran utawa pirolisis, bebarengan karo jumlah udhara sing entrained utawa dicampur karo massa. Umume produk sampingan saka geni (kalebu kompor, lilin, mesin pembakaran internal, lampu minyak, lan perapian ), nanging uga bisa digunakake kanggo ngontrol hama ( fumigasi ), komunikasi ( sinyal asap ), kemampuan pertahanan lan serangan militer ( layar asap ), masak, utawa ngrokok ( rokok, ganja, lsp. ). Iki digunakake ing ritual ing endi dupa, bijaksana, utawa resin diobong kanggo ngasilake mambu kanggo tujuan spiritual utawa gaib. Iki uga bisa dadi agen rasa lan pengawet.

Nghirup asap minangka panyebab utama tiwas ing korban kobongan njero ruangan. Asap kasebut tiwas kanthi kombinasi kerusakan termal, keracunan lan iritasi paru-paru sing disebabake dening karbon monoksida, hidrogen sianida lan produk pembakaran liyane. Smoke minangka aerosol (utawa mist ) partikel padhet lan tetesan cair sing cedhak karo ukuran ukuran ideal kanggo panyebaran Mie saka cahya sing katon . [1]


Referensi[besut | besut sumber]

  1. The Virginia Journal of Science (ing basa Inggris). Virginia Academy of Science. 1976.