Mesin obong lebet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mesin sekawan lampah
1. Mlebetaken
2. Ngompres
3. Doyo
4. Medhalaken

Mesin obong lebet (mesin obong jero) inggih punika mesin ingkang dayanipun saking prosès pangobongan gas (utawi campuran lisah kaliyan hawa) wonten salebeting ruangan ingkang katutup. Ruangan ingkang katutup dipuntepangi wonten tetembungan pligi mesinundhagiwidya (Ind: teknik mesin) ingih punika minangka bangsal obong utawi (Inggris: combustion chamber utawi Basa Indonesia: ruang bakar). Kobongipun gas andadosaken melar (Ind: muai) lan melaripun gas wau nyurung wonten ing sadaya arah, ing wekdal punika piranti ingkang saged ébah lajeng kasurung. Ébahipun piranti punika gadhah daya lan saged dipunmupangataken kanggé warni-warni kabetahan.

Mesin obong lebet wonten pangertosipun babrayan langkung caket dhumateng mesin kanggé tumpakan utawi motor, punika boten klentu amargi tumpakan utawi motor ngagem mesin sehker sekawan jangkah utawi mesin sehker kalih jangkah. Mesin sehker punika kalebet jinis mesin obong lebet. Mesin Wankel, turbin gas, mesin jèt kaliyan rokèt ugi tumut wonten golongan punika.

Pranala njawi[besut | besut sumber]