Tyo Nugros

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Cithakan:Infobox penyanyi Indonésia Setyo Nugroho, utawa luwih sok diundang Tyo Nugros, (lair ning Jakarta, tanggal 21 Dhésèmber 1970) iku salah siji musisi saka Indonésia.[1] Priya kang duwé pagaweyan ning dunya musik, nyekel drum saka grup musik Déwa 19 lan duwé kesenengan maca buku lan nonton filem.[1]

Dhèwèké tau aktif kuliyah ning lan kacatet dadi mahasiswa ning Percussion Institute of Technology (PIT) lan Musicians Institute (MI) Hollywood Amérika Sarékat.[1] Malah drummer kang kaloka, Matt Lang, mèlu mbentuk karakter kanggo panabuh drum iki, nganggo gaya tartamtu kang dadi ciri khasé.[1]

Ora namung aktif ning grup band Déwa 19, Tyo uga ngrilis grup musiké dhéwé kang dijenengi Clubbers.[1] Proyek kang bakalé dadi cikal bakal band iki dikerjakaké déning Tyo sasuwené dhèwèké nglakoni terapi pergelangan kaki kang sempet cedera berat.[1] Tyo pernah beberapa kali pacaran, kaya ta penyanyi Audy tau dipacari déning dhèwèké.[1] Saiki Tyo, pacaran karo Alexandra Gottardo.[1]

Taun 2006, Tyo Nugros ninggal grup band papan atas Déwa 19.[2] Kabaré, dhèwèké wus ora betah manèh karo sistem kapemimpinan Ahmad Dhani, ketua saka grup band mau.[2] Ora namung iku, tyo uga wiwit ragu karo kamampuan déwa kanggo 'Go Internasional'.[2] Tyo memang béda karo anggota-anggota liyané, dhèwèké wani njlèntrèhaké bedané pamikirané ning babagan apa baé.[2] Kalebu langkah Déwa kanggo 'Go Asia', Tyo nganggep prekara iku esih dianggep prematur kanggo band sakelas Déwa 19.[2] Kamundurané ning grup band Déwa 19 gudu amarga masalah finansial kang ngakibaté dhèwèké ora betah.[2] Ananing, amarga dhèwèké wus bosen ning dunya musik.[2] Dhèwèké ngakuni manawa wus 5 taun dhèwèké ngubek-ubek dunya musik.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h biografi Tyo Nugros dipununduh tanggal 5 Juli 2011
  2. a b c d e f g h tyo nugros metu saka grup band Dewa 19 dipununduh tanggal 5 Juli