Tubeteika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tubeteika Kazakh

Tubeteika (Ruslan: тюбете́йка, tr. tyubeteika, IPA: [tʲʉbʲɪˈtʲeɪ̯kə]) yaiku tembung Ruslan kanggo sajumlah jinis tutup sirah Asia Tengah tradhisional. Tubeteika saiki dikanggo ing Tajikistan, Kazakhstan, Kirgizstan, lan Uzbekistan, serta ing wilayah panganut Islam ing Ruslan (utamine Tatar) lan Azerbaijan. Tutup sirah sing dikanggo dening Uzbek lan Uighur diarani doppa lan nduweni pangkal persegi. Barang kasebut menika tutup sirah populer di kalangan bocah ing USSR ing 1940an lan 1950an.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Tubeteika suits everybody". Diarsip saka sing asli ing 28 September 2007. Dibukak ing 11 July 2011.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • Médhia magepokan Tubeteikas ing Wikimedia Commons

Cithakan:Hats


Cithakan:Clothing-stub