Ttéok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tteok
Tteok.jpg
Jeneng liyanéRice cake
JinisRice cake
Panggonan asalKorea
Woworan pokokFlour made of various grains, including glutinous or non-glutinous rice
VariasiSteamed, pounded, shaped, pan-fried
Buku masakan: Tteok  Médhia: Tteok

Tteok ( Koréa: ) Iku kelas saka Korea roti beras digawe karo steamed glepung digawe saka macem-macem pari-parian, kalebu ketan utawa non-ketan gajih . Tepung kukus uga bisa ditumbuk, dibentuk, utawa digoreng kanggo digawe tteok . Ing sawetara kasus, tteok ditumbuk saka biji sing wis mateng . Pocapan kasebut antara swara "t" lan swara "d", dipungkasi karo "-ukk". Bisa uga ditulis minangka ttukk, ddukk, dhukk, utawa ddeok . Tteok dinikmati ora mung minangka panganan cuci mulut utawa panganan istimewa musiman, nanging uga minangka panganan. Bisa uga kalebu versi njlimet sing digawe saka macem-macem warna, wewangian, lan bentuk sing nganggo kacang, woh-wohan, kembang, lan namul (jamu / sayuran ijo), nganti tteok sega putih polos sing digunakake kanggo masak ing omah. Sawetara bahan umum kanggo macem-macem jinis tteok yaiku kacang abang, kedele, kacang ijo, mugwort, waluh, kastanye, kacang pinus, jujube, woh-wohan garing, wiji wijen lan minyak, lan madu .