Trifle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Trifle
Trifle-w.jpg
AjanganDessert
Panggonan asalEngland
Woworan pokokVariable: Sponge biscuit (ladyfinger), Sherry, custard, fruit, whipped cream
Buku masakan: Trifle  Médhia: Trifle

Trifle minangka panganan cuci mulut sing ditemokake ing basa Inggris lan masakan liyane. Digawe nganggo woh-wohan, lapisan driji spons sing lancip sing biasane direndhem ing sherry utawa anggur benteng liyane, lan kastard, isi barang sing ukurane beda-beda; akeh macem-macem jinis sing ana, ana sing ngilangi woh kabeh lan nggunakake bahan liyane, kayata coklat, kopi utawa vanilla . Lapisan woh lan spons bisa uga dilebokake ing jeli sing rasane buah, lan bahan-bahan kasebut biasane disusun kanggo ngasilake telu utawa papat lapisan. Panganan panganan cuci mulut sing bisa dicampur bisa diwenehi krim kocok, utawa, biasane, silabub .

Jeneng sepele digunakake kanggo panganan cuci mulut kaya wong gemblung buah ing abad nembelas; ing abad kaping wolulas, Hana Glasse nyathet barang sepele sing modern, kanthi klebu jeli gelatin . Akeh bahan sing digunakake ing barang-barang sepele kuno bisa ditemokake ing daging lan produk liyane sing saiki ditemokake. Miturut sawetara sarjana, kue sepele bisa dadi asale kue roti lapis modern.

Lapisan panganan cuci mulut sing sepele