Syllabub

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Syllabub
Syllabub.jpg
AjanganDessert
Panggonan asalEngland
Woworan pokokMilk or cream, sugar, wine
Buku masakan: Syllabub  Médhia: Syllabub

Syllabub minangka panganan legi saka masakan Inggris, digawe nganggo krim manis utawa susu curdling kanthi asam kaya anggur utawa sari. Iki misuwur wiwit abad kaping 16 nganti 19. [1]

Resep Wiwitan syllabub kanggo mabuk sari karo susu. Ing abad kaping 17, wis ngrembaka dadi jinis panganan cuci mulut sing digawe nganggo anggur putih sing legi. Anggur liyane bisa ditambahake kanggo nggawe pukulan, nanging bisa uga digawe konsistensi luwih kenthel sing bisa dipangan nganggo sendok, digunakake kanggo topping trifle, utawa kanggo nyelupake driji kue bolu. [2] Pukulan liburan, manis lan nyenengake, asring dianggep "omben wanita". Susu lan krim sing digunakake ing jaman semana mesthi luwih kenthel, mula resep modern kudu nggawe sawetara penyesuaian kanggo entuk efek sing padha. [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Alan Davidson (21 August 2014). The Oxford Companion to Food. OUP Oxford. pp. 800–. ISBN 978-0-19-104072-6.
  2. Hussain, Nadiya. Spiced biscotti with an orange syllabub dip.
  3. Lehman, Eric D. (2012). A History of Connecticut Food: A Proud Tradition of Puddings, Clambakes & Steamed Cheeseburgers.