Transformers (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Transformers
Transformers07.jpg
Poster babaran kanggo biyoskup
Disutradarani Michael Bay
Diprodhuseri
Diskénariyoni
Carita déning
Adhedhasar Transformers
déning Hasbro
Dibintangi
Dimusiki Steve Jablonsky
Sinématografi Mitchell Amundsen
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning
Tanggal metu
  • Juni 12, 2007 (2007-06-12) (Sydney premiere)
  • Juli 3, 2007 (2007-07-03) (Amérika Lor)
Suwéné
143 menit[1]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $150 yuta[2]
Kalarisan $709,7 yuta[3]

Transformers[4] iku filem fiksi sains aksi saka Amèrikah taun 2007 adhedhasar sèri dolanan Transformers. Film digawé nggabungaké animasi komputer karo adhegan langsung, filem iki disutradarani Michael Bay, lan Steven Spielberg dadi prodhuser èksekutif. Film iki dadi filem kapisan saka sèri filem adhegan langsung Transformers. Film iki diparagani déning Shia LaBeouf minangka Sam Witwicky, mudha tumaruna sing kejiret ing perang antarané Autobot sing Héroik karo Decepticons, rong fraksi saka robot alien sing bisa nyamaraké dhèwèké kanthi ganti wujud dadi mesin sing digunakaké manungsa saben dino, mliginé kendharaan. autobots péngén nganggo Allspark, ya iku objèk sing nggawé ras robot, Allspark dienggo ing upaya yasa manèh Cybertron lan mungkasi perang, nanging Decepticons péngin nguwasani Allspark kanggo nggawé séna kanthi mènèhi urip mesin sing ana ing bumi. Tyrese Gibson, Josh Duhamel, Anthony Anderson, Megan Fox, Rachael Taylor, John Turturro, lan Jon Voight uga paraga lanang sing dadi pengisi suara Peter Cullen lan Hugo Weaving minangka pengisi suara Optimus Prime[5] lan Megatron.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "TRANSFORMERS (12A)". British Board of Film Classification. June 15, 2007. Dijupuk January 19, 2016. 
  2. ^ Tourtellotte, Bob (July 1, 2007). ""Transformers" filem yields big bang on fewer bucks". Reuters. Dijupuk August 19, 2010. But the producers of "Transformers", Lorenzo di Bonaventura and Ian Bryce, say they have spent only $150 million on "Transformers", and they reckon they got a bargain. 
  3. ^ "Transformers". Box Office Mojo. Dijupuk February 13, 2008. 
  4. ^ "Transformers: The Cast, The History, The Movie". Entertainment News International. June 15, 2007. Dijupuk June 16, 2007. 
  5. ^ Scott Marble (June 2007). "The Mind of Tom DeSanto". Transformers Collectors Club Magazine. kk. 3, 10.