Torshi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Torshi
Mixed Pickles (9370-72).jpg
Mixed pickles
AjanganHors d'oeuvre
Panggonan asalIran,Iraq
Tlatah utawa prajaMiddle East, Central Asia, and Balkans
Woworan pokokVegetables, garlic, brine or vinegar
Buku masakan: Torshi  Médhia: Torshi

Torshi ( Aram ܡܟ̇ܠܠ,: Arab : مخلل mukhallal, Persia : ترشى torshi ; Kurdi : ترشى Tirşîn, tirşî, trshin ; Basa Turki: turşu  ; Yunani: τουρσί turis ; Bulgari: туршия turshiya ; Bosnia, Kroasia, Montenegrin, Serbia : turšija / туршија ; Albania : turshi Ibrani : חמ, khamutsim; Macedonian : туршија) sing pickled sayuran masakan saka akeh Balkan lan Timur Tengah negara. Tembung torshi pungkasane asale saka basa Persia torsh, sing tegese 'asem'. Ing basa Turki kayata Turki lan Azerbaijan diarani Ejaan turşu .

Torshi umume digunakake ing macem-macem masakan Timur Tengah kayata masakan Arab, masakan Turki, lan masakan Iran . Iran duwe variasi atusan macem-macem jinis torshi miturut adat daerah lan acara liyane. Ing sawetara kulawarga, ora ana panganan sing dianggep lengkap tanpa mangkuk torshi ing meja. Ing masakan Bulgaria, jinis sing paling populer yaiku tsarska turshiya ("acar raja") lan selska turshiya ("acar negara"). Toursi minangka panganan pembuka tradisional ( meze ) kanggo arak, rakı, ouzo, tsipouro, lan rakia . Ing sawetara wilayah, banyu torshi (turşu suyu) uga bisa diminum lan misuwur banget ing Turki .