Toby Alderweireld

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Toby Alderweireld
AlderweireldTottenham2016(cropped).jpg
Alderweireld ing klub Tottenham taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Tobias Albertine Maurits Alderweireld[1]
Tanggal lair (1989-03-02) 2 Maret 1989 (umur 30)
Papan lair Antwerp, Belgia
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Bék
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 4
Karir nom
1999–2004 Germinal Beerschot
2004–2008 Ajax
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2013 Ajax 128 (7)
2013–2015 Atlético Madrid 12 (1)
2014–2015Southampton (dipunampil) 26 (1)
2015– Tottenham Hotspur 78 (5)
Tim nasional
2004 Belgia U15 3 (1)
2004 Belgia U16 2 (0)
2005–2006 Belgia U17 17 (3)
2006 Belgia U18 3 (0)
2006–2007 Belgia U19 9 (0)
2009–2010 Belgia U21 5 (0)
2009– Belgia 68 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 09:53, 29 October 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 31 August 2017

Tobias Albertine Maurits Alderweireld (Pocapan ing basa Walanda: [ˈtoːbi ˈɑldərˌwɛːrəlt]; lair 2 Maret 1989) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Belgia ingkang main ing liga Primér Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Belgia.[3] Piyambakipun main ing posisi bèk tengah, ugi saged dados bèk tengen.[3]

Alderweireld miwiti karir profésionalipun ing Walanda klub Ajax, ing ngriki piyambakipun menangaken tigang gelar jawara Eredivisie.[4] Taun 2013, piyambakipun pindhah dhateng Atlético Madrid, ing ngriki piyambakipun menangaken jawara La Liga lan mlebet final Liga Champions UEFA ing mangsa kapisanan.[4] Alderweireld miwiti karièr internasional wiwit taun 2009, Alderweireld sampun nindakaken 60 caps tetandhingan kanggé Timnas Belgia lan ndhèrèk Piala Donya FIFA 2014.[4]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

Ajax[besut | besut sumber]

Alderweireld pindhah dhateng Ajax's youth academy ing wulan Agustus 2004 saking Germinal Beerschot. Tanggal 22 Fèbruari 2007, piyambakipun ngawiti kontrak profésional kapisanan, kontrak ing klub punika ngantos 30 Jumi 2010.[5] Piyambakipun dipunpromosikaken ing tim kapisan taun 2008-2009 Eredivisie, ing debut kapisanan tanggal 18 Januari lan menang 4-2 mengsah NEC.[6]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Alderweireld: Tobias Albertine Maurits Alderweireld". BDFutbol. Dijupuk 16 January 2018. 
  2. "Player Profile - Toby Alderweireld". Tottenham Hotspur. Dijupuk 16 January 2018. 
  3. a b Toby Alderweireld(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  4. a b c Toby Alderweireld(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  5. Ajax sign Toby Alderweireld, AFC Ajax, 22 February 2007, dijupuk 16 January 2018 
  6. Ajax win spectacular match, AFC Ajax, 18 January 2009, dijupuk 16 January 2018