Tikus walanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tikus Walanda
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammal
Ordo: Rodent
Suborder: Hystricomorpha
Kulawarga: Caviidae
Subkulawarga: Caviinae
Marga: Cavia
Jinis: C. porcellus
Jeneng binomial
Cavia porcellus
(Erxleben, 1777)
Sinonim

Mus porcellus
Cavia cobaya
Cavia anolaimae
Cavia cutleri
Cavia leucopyga
Cavia longipilis

Tikus Walanda (basa Inggris: guinea pig) ya iku spesies kewan pengerat kang kalebu jroning kaluwarga Caviidae lan genus Cavia. Tikus Walanda asale ora saka nagara Walanda, ananging asale saka wewengkon Andes. Kéwan iki akèh didadeake kéwan ingon-ingonan déning manungsa. Imigran Andes ing New York dodol tikus walanda kanggo daginge. Ing Indonesia tikus walanda asring salah dipadhaake karo marmut, kewan liya kang arupa ananging ukurane luwih gedhe.

Pranala luar[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tikus_walanda&oldid=1078117"