Tikus walanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tikus Nèderlan
Two adult Guinea Pigs (Cavia porcellus).jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammal
Ordho: Rodent
Subordho: Hystricomorpha
Famili: Caviidae
Subfamili: Caviinae
Génus: Cavia
Spésies: C. porcellus
Jeneng binomial
Cavia porcellus
(Erxleben, 1777)
Sinonim
Mus porcellus
Cavia cobaya
Cavia anolaimae
Cavia cutleri
Cavia leucopyga
Cavia longipilis

Tikus Walanda (basa Inggris: guinea pig) ya iku spésies kewan pengerat kang kalebu sajeroning kulawarga Caviidae lan génus Cavia. Tikus Walanda asalé ora saka nagara Walanda, ananging asalé saka wewengkon Andes. Kéwan iki akèh didadeake kéwan ingon-ingonan déning manungsa. Imigran Andes ing New York dodol tikus Walanda kanggo daginge. Ing Indonesia tikus Walanda asring salah dipadhaake karo marmut, kewan liya kang arupa ananging ukurane luwih gedhé.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah