Thoran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Thoran tradisional gaya Kerala kidul digawe nganggo godhong cheera, klapa parut, cabai lan bahan liyane.
Kerala yardlong kacang thoran

Thoran ( Malayalam , pocapan [t̪oːɾan] ; utawa upperi ing Kerala Lor minangka kelas panganan sayur garing sing dikombinasikake karo klapa sing asale saka negara Kerala India .[1] Panganan umum iki biasane dipangan nganggo nasi lan kari lan uga kalebu bagean saka sadhya Keralite tradisional.

Thoran minangka panganan garing sing biasane digawe saka sayuran sing dicincang alus kaya ta kubis, kacang yardlong lan macem-macem jinis kacang, nangka sing durung mateng, jeruk pahit (യപയപ്പ്്് / / or or or or or) utawa ubi sikil gajah, godhong kaya ta cheera ijo utawa abang (ചീര), Moringa oleifera utawa Ipomoea aquatica, uga kembang kaya ta Moringa oleifera utawa Sesbania grandiflora . Sayuran sing dicincang dicampur karo klapa parut, wiji sawi, godhong kari lan bubuk kunyit banjur diaduk kanthi wajan ing geni sing panas.

Padavalanga thoran

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Robert Bradnock, Roma Bradnock (2000). South India Handbook. Footprint Handbooks.