The Princess and the Frog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

The Princess and the Frog minangka filem musikal Amerika taun 2009 sing diprodhuksi déning Walt Disney Animation Studios lan dirilis déning Walt Disney Pictures . filem animasi Disney kaping 49, filem iki adoh miturut novel The Frog Princess dening ED Baker, sing sabanjuré adhedhasar dongeng Brothers Grimm " The Frog Prince ". Ditulis lan disutradarai déning Ron Clements lan John Musker, filem kasebut nduwèni lonceng swara ensemble sing dibintangi Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David, Michael-Leon Wooley, Jennifer Cody, lan Jim Cummings, karo Peter Bartlett, Jenifer Lewis, Oprah Winfrey, Terrence Howard, lan John Goodman . Ing taun 1920-an New Orleans, filem kasebut nyritakaké Tiana sing duwé impèn duwé restoran dhéwé. Sawisé ngambung pangeran sing wis diowahi dadi kodhok déning tukang sihir voodoo, Tiana dadi kodhok lan kudu golèk cara kanggo ngowahi manèh dadi manungsa sadurungé wis kasèp.

The Princess and the Frog wiwit diproduksi kanthi judhul The Frog Princess. Filem kasebut nyatet bali Disney menyang animasi tradisional, amarga filem kuwi minangka filem animasi tradisional pisanan saka studio wiwit Home on the Range (2004). Rekan-rekan sutradara Ron Clements lan John Musker, sutradara filem Disney kang paling suksès ya iku The Little Mermaid (1989) lan Aladdin (1992), bali menyang Disney kanggo nyutradarani The Princess and the Frog . Studioné bali menyang format musik musik Broadway sing kerep dipigunakaké sajroné Disney Renaissance, lan fitur musik sing ditulis dening komposer Randy Newman, kondhang amarga keterlibatan musikal ing filem Pixar kayata A Bug's Life (1998), Monsters Incorporated (2001) Cars (2006), lan Toy Stories (1995, 1999, lan 2010). Filem kasebut uga nandhani bali filem animasi Disney animasi sing adhedhasar crita sing misuwur wiwit Disney Renaissance.

The Princess and the Frog rilis winates ing New York lan Los Angeles nalika 25 November 2009, lan dibebasaké ing 11 Desember 2009. filem kasebut suksès ing box office, peringkat kaping pisanan ing akhir minggu pembukaan ing Amerika Utara, lan nyakup untung sekitar $ 270 yuta ing donya. Ana ing Academy Award, filem kasebut diwènèhi 3 nominasi ing Academy Awards 82 : siji kanggo Best Animated Feature lan loro kanggo prestasi ing musik (Original Song). [1]

Warisan[besut | besut sumber]

  • Tiana dadi tamu ana ing Sofia the First ing épisode musim loro "Winter's gift". [2]
  • Tiana, Pangeran Naveen, Eudora lan Dr. Facilier muncul ing musim kepitu Once Upon a Time. Maldonia uga katon ing New Fairy Tale Land. [3] [4] [5] [6]
  • Tiana (disutradarai dening Rose) ditampilaké ing filem Ralph Breaks ing taun 2018, bebarengan karo Putri Disney. [7] Nanging, penampilan dhèwèké wis diganti nada kulit sing luwih cerah, irung sempit, lan fitur Eropa. [8] [9]

Deloken sisan[besut | besut sumber]

  • Dhaptar filem-filem panjang
  • Dhaptar filem animasi tradisional
  • Daftar Disney animasi teatrikal
  • Dhaptar filem animasi Disney miturut dongeng

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ""The Hurt Locker" Takes Top Honors at 82nd Academy Awards". playbill.com. Playbill. Dijupuk February 1, 2015. 
  2. Jeanette Settembre (December 12, 2014). "'Sofia the First' getting a visit from Princess Tiana". 
  3. Abrams, Natalie (July 22, 2017). "Once Upon a Time bosses reveal new characters for season 7". Entertainment Weekly. Dijupuk August 31, 2017. 
  4. Abrams, Natalie (August 31, 2017). "Spoiler Room: Scoop on Once Upon a Time, Supergirl, Teen Wolf, and more". Entertainment Weekly. Dijupuk September 1, 2017. 
  5. Carbone, Gina (September 1, 2017). "'Once Upon a Time' Season 7 Has Big News for Tiana and Her Mom". Moviefone. Dijupuk September 1, 2017. 
  6. Petski, Denise (January 30, 2018). "'Once Upon A Time': Jeff Pierre Cast As Prince Naveen In ABC Series". Deadline Hollywood. Dijupuk May 12, 2018. 
  7. Breznican, Anthony (July 14, 2017). "Wreck-It Ralph sequel will unite the Disney princesses — and Star Wars!". Entertainment Weekly. Dijupuk October 8, 2018. 
  8. Brucculieri, Julia (August 13, 2018). "Disney Accused Of Lightening Princess Tiana’s Skin Tone In ‘Wreck It Ralph’ Sequel". The Huffington Post. Diarsip saka asliné ing October 6, 2018. Dijupuk November 1, 2018. 
  9. Schwartzel, Erich (September 20, 2018). "Disney Reanimates Portions of Upcoming Film After Criticism for Lightening Black Character’s Skin". The Wall Street Journal. Diarsip saka sing asli ing October 1, 2018. Dijupuk February 2, 2019. 

Bibliografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]