Oprah Winfrey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Oprah Winfrey.jpg

Oprah Winfrey kang jeneng asline Oprah Gail Winfrey minangka tokoh kang kawéntar ing Amérika Sarékat.[1] Dhèwèké iku présénter, prodhuser lan aktris.[1]. Oprah lair ing Kosciusko Mississippi tanggal (lair 29 Januari 1954; umur 64 taun)[1]. Dhèwèké duwé acara kang kawéntar banget judhulé Oprah Winfrey Show.[1] Dhèwèké tau dadi kurban kekerasan séksual déning kulawarga lan kanca-kancané ibuné, Vernita.[2] Terus dhèwèké pindhah ing Nashville, urip karo bapake, Vernon.[2] Vernon iku tukang cukur rambut lan duwé bisnis.[2] Oprah mlebu ing Tennessee State University ing taun 1971 lan wiwit kerja ing radio lan tv ing Nashville.[2] Oprah pindhah ing Baltimore ing taun 1976.[2] Dhèwèké mandhu acara tv People Are Talking, acara iki dadi kondhang, Oprah tetep nggawa acara iki nganti 8 taun.[2] Sawisé iku, dhèwèké kerja ing stasiun TV Chicago lan nggawa acara A.M. Chicago.[2] Dhèwèké tau main ing filem The Color Purple ing taun 1985, filem iku gawéyané Steven Spielberg lan Oprah dinominasikna ing Acadey Award dadi aktris pendhukung terbaik.[2] Ing taun 1986, Oprah ngluncurna program TV Oprah Winfrey Show lan olih kepemilikan program ABC.[2] Dhèwèké ngendhalikna perusahaan prodhuksi, Harpo Production. Ing taun 1989, Oprah lan Hapro Production gawé serial TV The Woen of Brewster Place.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]