The Founder (filem 2016)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

The Founder nggih punika filem drama biografi Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2016, dipun arahaken déning John Lee Hancock kanthi juru damel Don Handfield, Karen Lunder, Jeremy Renner lan Aaron Ryder. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Robert D. Siegel adhedhasar saking gesangipun Ray Kroc lan lelabetanipun minangka sesirah ingkang nggulawenthah restoran McDonald's. Wondéné ingkang sami maragani film punika antawisipun Michael Keaton, Laura Dern, Nick Offerman, John Carroll Lynch, Patrick Wilson lan B. J. Novak.

Filem The Founder kaping pisan kapirsan wonten adicara Arclight Hollywood ing surya 7 Desember 2016[4] lan kababar wonten ing Amérikah Sarékat ing surya 20 Januari 2017.[5] Filem punika pikantuk maneka pangalembana saking sagung pamirsa lan para kritikus.

Cariyos[besut | besut sumber]

Filem punika nyariyosaken babagan setunggalipun juru dol saking Illinois kng asma Ray Kroc pinanggih Dick lan Mac McDonald salebetipun nggulawenthah restoran hamburger wonten ing California sisih kidul, ing udakara taun 1950-an. Restoran punika pungkasanipun dipuntumbas déning Kroc kanthi arta $2,700,000 ing taun 1961.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Pangandikanipun kritikus[besut | besut sumber]

Filem The Founder pikantuk pangalembana saking kritikus. Adhedhsar saking Rotten Tomatoes, filem punika pikantuk angka 82%, saking 228 pambiji, kanthi rata 7/10.[6] WondénéMetacritic ndedalaken pawartos, filem pikantuk biji 66 saking 100, adhedhasar 47 pambiji, ingkang negesaken bilih filem punika kalebet saé.[7]

Box Office[besut | besut sumber]

Filem The Founder kasil nampeni arta dumugi $12,786,053 ing Amérika Ler lan $11,335,192 ing negari sanesipun, kanthi total jendral arta ingkang kasil dipunkempalaken nggih punika $24,121,245, langkung saking arta ingkang dipun dalaken kagem pandamelan, $25 juta.[3] Ing peken kapian, filem punika kasil ngempalaken arta $3,404,102, ngancik wonten ing urutan 11 box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Founder (12A)". British Board of Film Classification. September 13, 2016. Dijupuk September 14, 2016. 
  2. "Summer Movie Preview Part IV: 'Money Monster,' 'Bad Moms,' And The Antidotes To Blockbuster Overload (2016)". Forbes. Dijupuk May 3, 2016. 
  3. a b c "The Founder". Box Office Mojo. Dijupuk March 21, 2017. 
  4. D'Alessandro, Anthony (December 6, 2016). "Weinstein Co.’s McDonald’s Movie ‘The Founder’ Will Open Doors Early". Deadline.com. Dijupuk December 6, 2016. 
  5. Coggan, Devan (July 13, 2016). "Michael Keaton's McDonald's movie The Founder gets awards season release date". Entertainment Weekly. Dijupuk July 13, 2016. 
  6. "The Founder (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 21, 2017. 
  7. "The Founder reviews". Metacritic. Dijupuk March 21, 2017. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]