Tetedhan seganten

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Tetedhan Seganten)
Tetedhan Seganten

Tetedhan seganten, wonten ing basa Indonésia asring dipun sebat Boga bahari, makanan laut utawi hidangan laut, menawi wonten ing basa Inggris dipun sebat seafood. Tetedhan seganten punika sesebatan kanggé tetedhan ingkang awujud kèwan saha tetanduran seganten ingkang dipun pendhet saking seganten utawinipun kasil anggenipun budidaya.

Sawetara nagari, tetedhan seganten dipunpérang dados tiga inggih punika ''mamalia laut'', iwak saha kerang ingkang dipun pendhet utawi dipunkempalaken déning nelayan saking toya anyep, danau saha lèpèn. Tetedhan seganten punika minangka sumber protein, lemak, vitamin, saha mineral (sèng, zat besi, selenium, magnesium saha iodium).

Pèranganipun Tetedhan Seganten[besut | besut sumber]

* Iwak

Sujarah[besut | besut sumber]

Kawontenanipun tetedhan seganten wiwit jaman purba. Tetedhan seganten punika dipunmunfangataken minangka protein déning masyarakat Mesir Kuno. Anggenipun pikantuk tetedhan punika kanthi cara mancing wonten ing Seganten Mediterania kalingan Lepen Nil, ugi wonten ingkang budidaya ing kolam. Tiyang Yunani Kuno ugi dhahar iwak saha kerang-kerangan seger utawi garing.

Kasegaran Tetedhan Seganten[besut | besut sumber]

Iwak[besut | besut sumber]

Kerang, kepiting, udang[besut | besut sumber]

Galeri[besut | besut sumber]

[1]