Tetedhan Seganten

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tetedhan Seganten

Tetedhan Seganten, wonten ing basa Indonesia asring dipun sebat Boga bahari, makanan laut utawi hidangan laut, menawi wonten ing basa Inggris dipun sebat seafood. Tetedhan seganten punika sesebatan kanggé tetedhan ingkang awujud kèwan saha tetanduran seganten ingkang dipun pendhet saking seganten utawinipun kasil anggenipun budidaya.

Sawetara nagari, tetedhan seganten dipunpérang dados tiga inggih punika ''mamalia laut'', iwak saha kerang ingkang dipun pendhet utawi dipunkempalaken déning nelayan saking toya anyep, danau saha lèpèn. Tetedhan seganten punika minangka sumber protein, lemak, vitamin, saha mineral (sèng, zat besi, selenium, magnesium saha iodium).

Pèranganipun Tetedhan Seganten[sunting | sunting sumber]

* Iwak

Sujarah[sunting | sunting sumber]

Kawontenanipun tetedhan seganten wiwit jaman purba. Tetedhan seganten punika dipunmunfangataken minangka protein dening masyarakat Mesir Kuno. Anggenipun pikantuk tetedhan punika kanthi cara mancing wonten ing Seganten Mediterania kalingan Lepen Nil, ugi wonten ingkang budidaya ing kolam. Tiyang Yunani Kuno ugi dhahar iwak saha kerang-kerangan seger utawi garing.

Kasegaran Tetedhan Seganten[sunting | sunting sumber]

Iwak[sunting | sunting sumber]

Kerang, kepiting, udang[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

[1]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tetedhan_Seganten&oldid=834617"