Tiram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Seafood campuran karo kerang ing Dubai

Tiram minangka jeneng umum kanggo macem-macem kulawarga moluska bivalve banyu uyah sing urip ing habitat segara utawa payau. Ing sawetara spesies, katup kasebut kalkulus banget, lan akeh sing bentuke ora teratur. Akeh, nanging ora kabeh kerang ing Ostreoidea superfamily.

Sawetara jinis kerang umume dikonsumsi sing wis dimasak utawa mentah, lan ing sawetara daerah dianggep minangka panganan enak . Sawetara jinis kerang mutiara dipanen kanggo mutiara sing diproduksi ing njero mantel . Tiram Windowpane dipanen kanggo cangkang sing tembus, sing digunakake kanggo nggawe macem-macem jinis barang dekorasi.

Photo of opened oyster in bowl with person using a knife to remove the pearl
Copot mutiara saka kerang mutiara