Tara Basro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tara Basro
Gambar:Tara Basro.jpg
Lair Andi Mutiara Pertiwi Basro
Jeneng liya Tara Basro
Pakaryan Model, Aktris
Taun aktif 2005 - sekarang
Wong tuwa Iskandar Basro dan Sukmawati Iskandar

Andi Mutiara Pertiwi Basro ( lair 11 Juni 1990; umur 29 taun ), luwih kondhang kacèluk Tara Basro, punika modél lan aktris sèka nègara Indonesia . Alumni GADIS Sampul 2005 miwiti mlèbu ing donya filèm Indonesia kanthi tampil minangka Putri ing cariyos paling anyar Catatan Si Boy ing 2011 kanthi irah-irahan Catatan (Harian) Si Boy . Taun sakwisè, Tara tampil ing filèm Omnibus Horor Hi5teria lan filèm drama Rumah dan Musim Hujan . Sakwisè main ing salah sawijining filèm ing taun 2013 barèng Pandji Pragiwaksono ing Make Money, Tara mbintangi papat filèm ing 2014, yaiku Princess, Bajak Laut dan Alien , The Right One, filèm drama romantis ing basa Inggris, Killers lan thrillér Indonesia kanthi kolaborasi karo Jepang, lan Pendekar Tongkat Emas minangka filèm babagan donya bèla dhiri. Ing taun 2015 Tara menangaké penghargaan Aktris Terbaik ing Festival Film Indonesia 2015 liwat pèran Sari ing filèm A Copy of My Mind dening Joko Anwar.

Biografi[besut | besut sumber]

Nduwè jénéng léngkap Andi Mutiara Pertiwi Basro bisa mlébu donya akting saknyatané. Akéh rèkasanè sing diadépi wanita sing nduwèni kulit èksotis iki nalika dhèwèkè miwiti karir minangka aktris, amarga nalika iku cah wadon sing akrab diarani Tara kudu ngrampungakè péndidikan ing Australia sing suwènè 4 taun. Nalika kondur ményang nègaranè, dhèwèkè mélu macèm-macèm audisi utawa casting lan dhèwèkè ora banjur éntuk nasib apik. Tau arep énték pangarèp-arèpè, nanging kasunyatanè nyatakakè liyanè nalika Tara éntuk kesempatan kanggo tampil ing filèm Catatan Harian si Boy, lan bisa uga éntuk pèran sing ngénalakè jènèngè ing dunya akting. Ing taun 2016, Tara Basro dipasangakè karo Allan Wu minangka pranata acara kanggo acaraThe Amazing Race Asia sing kaping lima .

Filemografi[besut | besut sumber]

Taun Judhul Role Cathetan
2011 Catatan (Harian) si Boy Putri
2012 Rumah dan Musim Hujan Adek Diundur manèh ing 2018 kanthi judhul Hoax
Hi5teria Sari segmen "Pasar Setan"
2013 Make Money Imelda
2014 Pendekar Tongkat Emas Eclipse
Killers
The Right Ones Alice
Princess, Bjak Laut dan Alien Mrs. Kei
2015 Another Trip To The Moon Asa
Flutter Echoes and Notes Concerning Nature Geréja tukang kebon
2016 A Copy of My Mind Sari
3 Srikandi Kusuma Wardhani
Ini Kisah Tiga Dara Ella
2017 Pengabdi Setan Rini
2019 Gundala Wulan / Merpati Ing proses produksi

Televisi[besut | besut sumber]

Taun Judhul Role Cathetan
2013 Undangan: Tanah Kutukan FTV Trans TV Indonesia
2015 Halfworlds Ros Mangsa 1



</br> 8 episode
2015-2016 The East Mutia
2016 The Amazing Race Asia Paranata Acara Mangsa 5

Seri non-televisi[besut | besut sumber]

Taun Judhul Role Cathetan
2018 Halustik Kanti Seri asli VIU

Penghargaan[besut | besut sumber]

Taun Karya nominasi Penghargaan Kategori Hasil
2012 Cathetan (Saben dina) Si Boy Indonesian Movie Awards 2012 Aktris Pendatang Baru Terbaik Nominasi
Aktris Pendatang Baru Terfavorit Nominasi
2015 A Copy of My Mind Festival Film Indonesia Citra Award kanggo Aktor Wanita Paling Apik [1] Menang
2016 A Copy of My Mind Aktor Film Indonesia 2016 Pemeran Utama Wanita Terbaik Nominasi
Favorite Female Actor Nominasi
Best Couple (karo Chicco Jerikho ) Nominasi
Usmar Ismail Awards 2016 Pemeran Utama Wanita Terbaik Nominasi
Favorite Female Actor Menang

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Tara Basro Dianugerahi Best Actor Female FTV Tempo.co. 23 Nopember 2015. Dipetik November 24, 2015.


Awards and achievements
Kang sadurungé
Dewi Irawan
Tabula Rasa
(2014)
Pemeran Utama Wanita Terbaik
(Festival Film Indonesia)

A Copy of My Mind
(2015)
Kang sawisé
Cut Mini
Athirah
(2016)


Cithakan:Aktris Terbaik (FFI)