Chico Jericho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chico Jericho Jarumillind
Ciko.jpg
Jeneng liya Chico Jericho
Pakaryan aktor
Taun aktif 2006—saiki
Bojo Laudya Chintya Bella
Wong tuwa(s) Chana Jarumillinal (bapa), Debby (ibu)

Chico Jericho Jarumillind utawa kang biyasa diundang Chico Jericho (lair ing Jakarta, Indonésia, 3 Juli 1984; umur 33 taun) ya iku pemain filem kang asalé saka Indonésia.[1] Chico wiwit dikenal nalika main sinétron Cinta Bunga.[1] Saliyané iku, Chico uga tau main filem kang judhulé Lawang Sewu ing taun 2007 lan In the Name of Love nalika taun 2008.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Chicko Jericho, aktor enom kang lair ing Jakarta nalika 3 Juli 1984 iki kalebu pemain sinétron Indonésia kang duwé katurunan Thailand saka bapaké.[1] Jenengé wiwit dikenal nalika main ing sinétron stripping “cinta bunga”.[2] Ing sinétron iki, Chico akting bareng karo artis enom kang jenengé Laudya Chintya Bella.[2] Nalika iku Chico uga duwé katresnan karo lawan mainé ing sinétron iki saéngga Choco pacaran karo mantané Raffi Ahmad ya iku Laudya Chintya Bella.[2] Kariré diwiwiti nalika dadi ajang Cover Boy kalawarti Aneka Yess taun 2000.[2] Jenengé sangsaya misuwur nalika dadi bintang ing sinétron iki.[2] Chiko uga nyangka yèn dhèwèké dadi populèr kaya saiki.[2] Nalika isih cilik Chico Jericho seneng ndeleng filem lan akting.[2] Chico njajal akting lan dhèwèké uga dadi seneng akting.[2] Ananging nalika kudu ngapalaké dhialog utawa skrip filem, Chico rada kangèlan, ananging Chico nganggep iki kanggo tantanngan supaya bisa luwih pinter akting manèh.[2] kulawarga Chico uga ndhukung kariré ananging Chico kudu tetep ngutamakaké pandhidhikan.[2] Chico mesthi nganggo sandhangan modhis ananging kanggo sadina-dinané Chico mung nganggo kaos oblong lan clana jeans.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Chico Jericho.

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Chico Jericho.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k showbiz.liputan6.com(dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)