Taman Pintar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Pintar Yogyakarta

Taman Pintar Yogyakarta punika wahana wisata ingkang wonten ing pusat kutha Yogyakarta mliginipun wonten mergi Panembahan Senopati No. 1-3, Yogyakarta. Inggih punika papan pariwisata énggal kanggé laré-laré minangka wahana èksprèsi, aprésiasi, lan kréasi kanthi suwasana ingkang ngremenaken. Amargi Taman Pintar punika gadhah motto mencerdaskan dan menyenangkan.

Taman Pintar punika dipunbangun wonten ing tahun 2003, lan gadhah gegayuhan bilih papan punika kanggé ngembangaken minat laré saha generasi enèm dhumateng sains kanthi imajinasi, uji coba, lan dolanan.

Taman Pintar punika ugi gadhah gegayuhan badhé mujudaken salah satunggaling ajaran saking Ki Hajar Dewantara inggih punika : Nitèni, Nirokaké, lan nambahi.

Zonasi Taman Pintar[besut | besut sumber]

  • Playground inggih punika papan kanggé publik (umum) kanthi dhaérah kanggé sambutan lan dolanan kanggé para rawuh. Wonten ing papan punika wonten wahana kanggé dolanan para laré kadosta : pipa bercarita, parabola berbisik, Rumah Pohon, Air Menari, Koridor Air, Desaku Permai, Spektrum Warna Dinding Berdendang, 'Sistem Katrol', Jembatan Goyang, Jungkat-jungkit, 'Istana Pasir, Engklek, lan Forum Batu.
  • Gedung Heritage : papan punika kanggé Pendidikan Anak Usia Dini ((PAUD)) inggih punika laré pra-sekolah dumugi TK.
  • Gedung oval : Gedung punika wonten 3 lantai inggih punika kapisan zona kanggé njangkepi Taman Pintar antawisipun ruang kangge pameran, ruang audiovisual, Radio Anak Jogja, food court utawi papan kangge dedhaharan, lan pusat souvenir (oleh-oleh). saklajengipun lantai kalih punika zona materi dasar lan penerapan iptek inggih punika Indonesiaku, teknologi populer, teknologi canggih, lan perpustakaan. Bilih lantai tiga punika wonten laboratorium sains, animasi lan TV, saha courses class [1] .

Sejarah Taman Pintar[besut | besut sumber]

Awit saking kadadean pangembangan sains ingkang ageng nalika taun 90-an mliginipun babagan tekonologi Informasi, Pamaréntah Kota Yogyakarta paring ide babagan mbangun Taman Pintar. Dipusebut Taman Pintar amagi wonten ing papan punika para siswa saking pra sekolah dumugi SMA saged nambah wawasan babagan materi-materi pelajaran ingkang sampun katampi wonten ing bangku sekolah saha rekreasi.

Bangunan Taman Pintar punika wonten ing eks kawasan Shoping Center kanthi tetimbangan tetep wontening gegayutan antawisipun Taman Pintar kaliyan fungsi lan kegiatan bangunan ingkang wonten ing sakiwa tengenipun kados Taman Budaya Yogyakarta, Benteng Vredeburg, Socitiet Militer, lan Gedung Agung [2] .

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Taman Pintar Yogyakarta (dipun-akses tanggal 21 Oktober 2012).
  2. ^ [2], Sejarah Taman Pintar (dipun-akses tanggal 30 Oktober 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taman_Pintar&oldid=1004928"