Susu tuwuhan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Plant milk
Cononut milk.JPG
TipeNondairy beverage and ingredient
ColorWhite
FlavorVarious; creamy texture
Amazake, susu beras Jepang
Gelas horchata de chufa (susu kacang macan ) ing kafe ing Spanyol

Susu tanduran ( cairan adhedhasar tetanduran, susu alternatif, susu kacang utawa susu vegan ) salah sawijining ombenan tanpa susu sing diproduksi saka ekstrak tanduran adhedhasar banyu kanggo rasa lan aroma . [1] [2] Susu tanduran minangka minuman vegan sing dikonsumsi minangka alternatif adhedhasar tanduran kanggo susu susu, lan asring nyedhiyakake tutuk krem. [3] Kanggo perdagangan, cairan adhedhasar tanduran biasane dikemas ing kontainer sing padha lan kompetitif karo sing digunakake kanggo laktasi kewan, nanging ora bisa diwenehi label minangka "susu" ing Uni Eropa . [4] Ing taun 2018, ing antarane kira-kira 20 tanduran sing digunakake kanggo ngasilake susu tanduran, almond, kedele, lan klapa minangka susu tanduran sing paling laris ing saindenging jagad. Pasar susu tanduran global diramal udakara US$ 16 milyar ing taun 2018.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Benjamin Kemper (15 August 2018). "Nut Milks Are Milk, Says Almost Every Culture Across the Globe". The Smithsonian. Dibukak ing 20 March 2019.
  2. Sethi, Swati; Tyagi, S. K.; Anurag, Rahul K. (2 September 2016). "Plant-based milk alternatives an emerging segment of functional beverages: a review". Journal of Food Science and Technology. 53 (9): 3408–3423. doi:10.1007/s13197-016-2328-3. ISSN 0022-1155. PMC 5069255. PMID 27777447.
  3. Oliver Franklin-Wallis (29 January 2019). "White gold: the unstoppable rise of alternative milks". The Guardian. Dibukak ing 20 March 2019.
  4. "Dairy names for soya and tofu face new ban" (ing basa Inggris). 2017-06-14. Dibukak ing 2019-06-08.