Horchata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
horchatera kulkas tradisional Valencian

Horchata ( /ɔːrˈɑːtə/ ; Pangucap cara Spanyol: [oɾˈtʃata]Cithakan:Tautan audio IPApra=|Babagan swara iki ), utawa orxata ( Valencian: [oɾˈʃata] ), yaiku jeneng sing diwenehi macem-macem jinis omben-omben susu tanduran sing rasane padha lan rupane. orxata de xufa Valencia ing abad kaping 13, ing endi diarani orxata de xufa . Ing Spanyol digawe nganggo kacang macan sing direndhem, direndhem, lan manis, nanging ing Meksiko lan bagean liya ing Amerika, basise yaiku beras putih. Ing negara-negara Afrika Kulon kaya ta Nigeria lan Mali, kunnu aya dikenal dadi kunnu aya . Varietas sing beda bisa disajikake kanthi panas utawa adhem, lan uga digunakake kanggo rasa ing omben-omben liyane, kaya ta kopi frappé . Saiki, omben-omben susu tanduran liyane lan rasa liyane iki didol ing macem-macem wilayah ing saindenging jagad minangka varietas horchata utawa kunnu.

Rong toples gedhe aguas frescas ing Seattle taquería . Ing sisih kiwa ana guci teh kembang sepatu lan ing sisih tengen ana guci horchata . Karyawan restoran nglayani omben-omben kanthi nyuntikake saka toples menyang gelas.