Sulis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sulis

Sulistyowati utawi langkung misuwur kanthi asma Sulis (miyos ing Sala, Jawa Tengah, 23 Januari 1990) inggih punika penyanyi lagu-lagu religius.[1] Namanipun Sulis dados misuwur sasampunipun dhuèt kaliyan penyanyi religius Haddad Alwi ing album Cinta Rasul.[1]

Rumaja putri pasangan Sumadi lan Siti Satinem punika ndhérék dhuèt kaliyan Haddad Alwi ing album Cinta Rasul.[1] Sulis ingkang remen nyanyi wiwit alit punika sampun ngasilaken 12 album, kalebet album singel lan komplikasi, wiwit debutipun ing taun 1999 ngantos dumugi taun 2007.[1] Ing album Cinta Rasul 2, Sulis kaliyan Haddad Alwi, kanthi pambiyantunipun Dwiki Dharmawan, ngliris album orkéstra.[1] Prosés damel album orkéstra punika dipundamel ing Australia.[1] Kados album-album sadérengipun, album orkéstra punika angsal atur sapala ingkang saé saking pandemenipun.[1]

Taun 2007, Sulis ngliris album solonipun ingkang kaping kalih.[2] Album kanthi irah-irahan Ya Allah punika kalebet album kaping kalih welas.[2] Boten kados album sadéréngipun ingkang mawi musik gambus lan rebana, ing album punika dipun-gantos kanthi drum lan gitar.[2]

Album dhuèt Sulis kaliyan Haddad Alwi inggih punika Cinta Rasul 1, Cinta Rasul 2, Cinta Rasul 5, Cinta Rasul 6, Cinta Rasul 7, lan Sulis with Orchestra.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Sulis dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. a b c Sulis Luncurkan Album Baru dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Ë