Suicide Squad (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Suicide Squad (film) Poster.png
Gambar Poster Resmi Suicide Squad

Suicide Squad iku filem adiwira saka Amérika dhedhasar lan nunggal jeneng déning tim antiwira DC Comics, disebar déning Warner Bros. Pictures. Niyaté arep dadi plathus ketelu ing DC Extended Universe. Filem iki ditulis lan disutradarai déning David Ayer lan dimainké sagolongan pamaraga bareng-bareng déning Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Ike Barinholtz, Scott Eastwood lan Cara Delevingne.

Déning February 2009, filem Suicide Squad dikembangaké ning Warner Bros. Pictures. Ayer nyetujui kanggo nulis lan nyutradai ing September 2014 lan déning Oktober olah pamaraga wis dimulai. Panjupukan gambar diwiwiti ing 13 April 2015, ing Toronto, Ontario, Canada uga syuting tambahan ing Chicago, Illinois, lan dipungkasi ing Agustus taun iku.

Filem iki dikarepaké main ing 5 Agustus 2016, ing 2D, 3D lan IMAX 3D.[1][2][3]

Premis[besut | besut sumber]

Bebadhan Wadi Pameréntah dibawahi Amanda Waller ngebon adimungsuh kang dikunjara kanggo maténi misi ilegal kang mbebayani saperlu njaluk pangapura lan nylametaké dunya déning ora kameruhan nanging krastala bebaya.[4]

Pamaraga[besut | besut sumber]

Jago tembak lan asasin.[5][6] Dhèwèké minangka prajurit bayaran kala awan lan kala mbengi, dhèwèké minangka bapak kang ngemong anakké, Deadshot iku dursila kang senengané beburon, nanging dhèwèké isih nduwéni rasa éman lan mesthi ngejaga tumindaké marang anak wadoné.[7] Smith ngandakaké Deadshot lan Harley Quinn iku "sekuthu" ing filem, nanging dhèwèké padha-padha ora reti nasib karakter-karakter liyané.[8]
  • Jared Leto minangka Joker:
Dhéwéke iku psikopat adimungsuh.[5][6] Leto nggambaraké karakter Joker minangka "arep padha karo gaya Shakespearean" lan "karakter pangruksa kang ngayoni";[9] ing mainké karakter adimungsuh iki, dhèwèké ngandakaké "Aku sinau rada mempeng. Nanging iki kasempatan kang apik lan aku ora bisa mbayangaké yèn aku kudu mainké karakter liyané. Pokoké dhemenaké main karakter iki. Nanging uga nglarakaké." Leto ora tau èlèk mainké karakter, bebarengan karo Smith. Kanggo nyepakaké karakteré, Leto manfaatké wektuné kanggo dhèwèké dhéwé ngrungoaké musik gospel saka taun 1920an—dhèwèké ndue firasat "Joker ayaké luwih tuwa saka anggepané wong-wong"—lan maca buku-buku sastra ing shamanism. Kapengaruh saka karakter-karakter liyané kaya ta Mexican cartel bosses lan the work of Alejandro Jodorowsky.[10] Leto ngandakaké dhèwèké uga rembugan karo dokter-dokter lan psikopat-psikopat kanggo nyepaki karakteré. Ayer uga ngénéhi tato, kanggo nambahi imprési brandhal kang modéren.[11]
  • Margot Robbie minangka Harley Quinn:
Adimungsuh kang gendheng, uga psikiater lawas.[5][6] Produser Richard Suckle nyeritakaké karakter iki minangka "kesenengané penonton. Lucu, gendheng, nyamari... Sampéyan ora bisa njabaraké nganggo kabèh tembung sipat kanggo nggambaraké kepriyé karakter iki, amarga karakter iki nduwé tumindhak laku kang béda-béda."[12] Robbie nyeritakaké Quinn minangka salah siji Squad kang paling manipulatif utawa paling kancil, lan gayutané marang Joker minangka "gayutan kang ora mlaku sak mesthiné", dhèwèké uga nambahi yèn Quinn iku "kédanan marang Joker—kaya ta tenanan édan. Dhéwéke gendheng. Nanging tresna marang Joker. Iku ora masuk blas lan malah dadi gayutan kang ora berfungsi. Nanging nagih."[13]
  • Joel Kinnaman minangka Rick Flag:[14]
Wong kang nyekel kabéh prakara ing Suicide Squad, dhèwèké iku kongkongané Amanda Waller nanging ora mesthi setuju karo tujuan lan carané pimpinané.[7] Mulané karakter iki dimainké déning Tom Hardy, nanging banjur ana masalah jadwal, dhèwèké ora bisa mainké karakter Kinnaman iki.[6][15]
  • Viola Davis minangka Amanda Waller:[16]
Staff pameréntah kang diwenéhi tanggung jawab marang Squad iki.[12] Ambisius lan sugih reka, dhèwèké kang nduwéni rengrengan lan ora gelem yèn metahuman utawa protokol militèr ngganggoni rengrengané.[7] Davis kandha yèn dhèwèké seneng banget marang karakter iki amarga bisa ngolah psikologi lan kekuwatané lan uga nggambaraké dhéwéke dhéwé "wanadya kulit ireng kang kuwat, rosa, bisa ancang-ancang ngetokaké pistol lan nembak sapa waé."[17] Dhèwèké nyeritakaké "adimungsuh kang atos lan mbeling" uga ngandakaké yèn kekuwatané iku "utek lan rasané kang ora tau ngrasa salah."[12] Davis maca otobiografiné M. E. Thomas Confessions of a Sociopath kanggo nyepakaké karakteré.[10]
  • Jai Courtney minangka Boomerang:
Asasin kang nduwé bumerang kang mbebayani,[5][6] digambaraké mbeling, ora disangka-sangka lan crigis.[7] Courtney nyeritakaké prakara karakteré iki "dhèwèké iku, tegesé, bogan sajati. Instruksi pertama saka David Ayer, ya iku ''temokno pialan ing awakmu."[10]
  • Jay Hernandez minangka El Diablo:[10][15]
Anggota lawas saka geng Los Angeles kang bisa ngetokaké geni.[10] Dhèwèké bisa ngetokaké geniné kanggo nebus dosa-dosané marang uwong-uwong kang dhèwèké kasihan.[7] Hernandez ngandhakaké dhèwèké "ora mèlu-mèlu", nalika "akèh-akehé member the Squad seneng gelut lan matèni uwong".[10]
  • Adewale Akinnuoye-Agbaje minangka Killer Croc:
Adimungsuh kang ngalami lara kulit, banjur dhèwèké bisa nduwé sipat lan ciri kaya reptil.[6][18] Akinnuoye-Agbaje nggambaraké karakteré "kanibal kang nesunan".[12]
  • Ike Barinholtz[19]
  • Scott Eastwood[19]
  • Cara Delevingne minangka June Moone / Enchantress:
Tukang sikir wanadya kang mandraguna.[5] Karosan ala kang kuna, dhèwèké ora sengaja dibébaské déning adventure-seeker June Moone.[10][12] Enchantress iku dudu anggota Suicide Squad, nanging ancas Suicide Squad kang pertama.[10] Delevingne nggambaraké "tukang sikir kuna. Makluk alasan."[10]

Tambahané, Karen Fukuhara minangka Tatsu Yamashiro / Katana, jago bela dhiri lan juru anggar.[6][15] Dhèwèké minangka kang njaga Rick Flag lan nduwéni Soultaker blade, bisa nangkep awak kurbané. Dhéwéke iku dudu kriminal, nanging mung sukarelawan, dadiné dhèwèké ora diwenéhi mikro bom ing awaké. Fukuhara  nyeritakaké yèn Katana iku "nduwéni moral lan kodhe. Dhèwèké uga bisa mbacok satus uwong tanpa unjal ambegan"[10] Adam Beach mainké Christopher Weiss / Slipknot,[20] anggota squad liyané. Ben Affleck minangka Batman, adiwira saka Gotham City. Jim Parrack lan Common minangka balané Joker Jonny Frost[10] lan "Monster T".[21] Alex Meraz,[22] David Harbour,[23] Corina Calderon,[24] and Raymond Olubowale[25] minangka lakon-lakon tambahan.

Sekuél[besut | besut sumber]

Ing wulan Maret 2016, diumumaké yèn Warner Bros. bakalan nggawa Ayer lan Smith kanggo sekuél, lan arep difilemaké ing taun 2017 sawisé dhèwèké padha-padha ngrampungaké proyék filem liyané, Bright, ing 2016.[26][27] Sawisé iku, Ayer ngandhakaké dhèwèké kepéngin gawé sekuél iku R-rated.[28]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "3D". Box Office Mojo. Dijupuk November 16, 2015. 
  2. "IMAX (Feature-length)". Box Office Mojo. Dijupuk November 16, 2015. 
  3. Chitwood, Adam. "IMAX Release Set for Suicide Squad, LEGO Movie Sequel, and More". Collider. Dijupuk November 16, 2015. 
  4. "New 'Suicide Squad' Plot Synopsis Reveals New Details About the Supervillain Movie". Screen Crush. December 15, 2015. 
  5. a b c d e Kroll, Justin (December 2, 2014). Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastVariety" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastVariety" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  6. a b c d e f g Hawkes, Rebecca (May 26, 2015). Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastTelegraph" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastTelegraph" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  7. a b c d e "'Suicide Squad': Meet the Roster of Rogues". Entertainment Weekly. July 8, 2016. Dijupuk July 10, 2016. 
  8. Gallagher, Brian (February 12, 2015). "‘Suicide Squad’ Movie Cast Has Not Read the Script". MovieWeb. Dijupuk January 12, 2016. 
  9. Dyce, Andrew (February 19, 2015). Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "BeautifulDisaster" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "BeautifulDisaster" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  10. a b c d e f g h i j k de Semlyen, Nick (December 2015). "Superbad". Empire. kk. 64–73. 
  11. Sperling, Nicole (April 15, 2016). Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "JokerEWMental" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "JokerEWMental" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  12. a b c d e De Semlyen, Phil (October 29, 2015). "New Suicide Squad Images: Killer Croc And Amanda Waller". Empire. Dijupuk October 30, 2015. 
  13. "Margot Robbie explains why Harley Quinn is the most manipulative member of the 'Suicide Squad'". Los Angeles Times. April 13, 2016. Dijupuk April 17, 2016. 
  14. Beedle, Tim (December 2, 2014). Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "FlagSpelling" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "FlagSpelling" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  15. a b c Trumbore, Dave (July 11, 2015). Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastCollider" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastCollider" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  16. Eckstein, David (July 11, 2015). Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastWaller" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastWaller" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  17. Topel, Fred (January 7, 2015). Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastWaller2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastWaller2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  18. Sneider, Jeff (March 31, 2015). Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastCroc" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastCroc" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  19. a b "‘Suicide Squad': First Cast Photo Revealed". Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastVarietyMisc" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastVarietyMisc" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  20. Woods, John (April 9, 2015). Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastSlipKnot" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "CastSlipKnot" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  21. Kit, Borys (April 22, 2015). "Common Joins 'Suicide Squad' (Exclusive)". The Wrap. Dijupuk April 27, 2015. 
  22. Kroll, Justin. "'Twilight' Actor Joins 'Suicide Squad'". Variety. Dijupuk April 27, 2015. 
  23. Jayson, Jay. "Alex Meraz & David Harbour Join Suicide Squad; Viola Davis' Amanda Waller Haircut". ComicBook.com. Dijupuk April 29, 2015. 
  24. Burlingame, Russ. "Suicide Squad's Jim Parrack Seemingly Confirmed As Johnny Frost". Comicbook.com. 
  25. Han, Angie (March 31, 2015). "Suicide Squad Adds Scott Eastwood and Ray Olubowale". /Film. 
  26. Snider, Jeff (March 2, 2016). "Will Smith, Joel Edgerton to Star in David Ayer’s Cop Thriller ‘Bright’". TheWrap. Dijupuk March 3, 2016. 
  27. Kroll, Justin (March 2, 2016). "Will Smith, David Ayer Reteaming on Max Landis Spec ‘Bright’". Variety. Dijupuk March 5, 2016. 
  28. Bell, Crystal (April 14, 2016). "Suicide Squad Director David Ayer Wants to Make an R-Rated Sequel Happen". MTV. 
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "Runtime" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.