Batman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Batman

Batman
samak cetakan kaping kalih Batman #608 (Oct. 2002), déning Jim Lee lan tinta déning Scott Williams.

Penerbit DC
Muncul
pisanan
Detective Comics #27 (Mei 1939).
Pancipta Bob Kane
Bill Finger
Watak
Watak samaran Bruce Wayne
Afiliasi
kelompok
Batman Family

Justice League of America
Wayne Enterprises

Outsiders
Alias The Dark Knight, "Matches" Malone
Kaprigelan Intelejensi level - Jenius,

Ahli detektif,
Ahli kabur,
Kondisi fisik ing sanginggiling manungsa normal,
Ahli bela diri,
Perlengkapan teknologi inggil,

Sumber arta ingkang boten winatesan

Batman ( wiwitanipun dipunsebat the Bat-Man ) menika satunggaling tokoh fiksi pahlawan super utawi superhero ingkang dipuncipta déning seniman Bob Kane lan panyerat Bill Finger ingkang dipunterbitaken déning DC Comics. Tokoh Batman menika kapisan medal wonten ing Detective Comics #27 ( Mei 1939 ). Ugi kawéntar kanthi nama julukan kadosta the Caped Crusader, the Dark Knight, the World's Greatest Detective, utawi kanthi singkat the Bat wonten ing kisah aslinipun lan kathah sanget. Identitas Batman inggih menika Bruce Wayne satunggaling pengusaha ingkang sugih. Nama Bruce Wayne piyambak dipunpendhet saking nama tokoh historis inggih menika Robert the Bruce lan Mad Anthony Wayne[1] [2] .

Superhero Batman[sunting | sunting sumber]

Batman menika superhero ingkang boten gadhah kekuatan khusus kados Spiderman ingkang saged ngginakaken jaring kemangga, Superman ingkang saged mabur lan medalaken sinar laser saking mripatipun [3].

Cariyos Batman ménika maneka versi. Sarjana William Uricchio lan Roberta E. Pearson nyerat ing wiwitan taun 90-an. "boten kados tokoh-tokoh fiksional sanèsipun, Batman boten gadhah cathetan ing periode tartamtu ananging wonten ing teks tetep ing wekdal ingkang sami medal langkung saking 5 dekade". Cariyosipun asring musat ing kahanan kisah wiwitan Batman. Minangka lare alit, Bruce Wayne ajrih lan trauma ningali tuyang sepuhipun ( Doctor Thomas Wayne lan garwanipun Martha ) dipunpateni déning perampok. Menika ingkang ndadosaken Bruce Wayne kagungan kekajengan mbasmi kejahatan ing kutha Gotham dados Batman Sesarengan kaliyan kancanipun, Robin [3]. Ing taun salajengipun , 26 Juni dados tanggal madegipun sosok Batman ( Batman Confidental#14). Tanggal kasebat tanggal nalika kedadosan prastawa rajapejah menika lan saben taun Batman mesthi dugi ing papan kedadosan menika.

Dipunbiyantu déning Alfred Pennyworth, Bruce Wayne mbangun kekuatan superhéro kanthi manfaataken otak, intelegensi, lan ketrampilan minangka detektif, kasugihan, ilmu pangetahuan, teknologi, ketangkasan fisik, lan intuisi minangka makhluk ingkang dipuntindas [3]. Wonten superhero ugi mesti wonten mungsuhipun. Ingkang dados mungsuhipun Batman inggih menika Catwoman, the Penguin, the Riddler, Scarecrow, Mister Freeze, Poison Ivy, Ra's Al Ghul, Joker, lan Bane.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], (id) Batman Pelajaran Berharga Colorado (dipun-akses tanggal 05 Januari 2013).
  2. ^ http://www.comicsbulletin.com/bobro/102552572329705.htm
  3. ^ a b c [2], (id) Batman (dipun-akses tanggal 05 Januari 2013).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Batman&oldid=846078"