Stegt flæsk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stegt flæsk
Stegt flæsk.jpg
Panggonan asalDhènemarken
Woworan pokokPotatoes, pork
Buku masakan: Stegt flæsk  Médhia: Stegt flæsk

Stegt flæsk ( IPA [stɛkt flɛsk]) minangka sajian saka Dhènemarken sing kalebu weteng daging babi goreng lan umume disedhiyakake karo kentang lan saus putih nganggo peterseli ( persillesovs ) sing wis disigar. Piring kasebut dijarwakake minangka 'potongan daging babi ' utawa 'irisan daging babi goreng renyah'.[1][2] Weteng daging babi utawa potongan "susu" saka babi digunakake kanggo stegt flæsk lan potongane dipotong udakara 1/4 inch nglukis.

Stegt flæsk minangka sajian nasional Dhènemarken [3] lan salah sawijining bahan panganan paling populer ing negara kasebut lan wis diterangake minangka "sajian lemak daging babi, lan mung lemak daging babi, ing saus peterseli." [2] "Pandhuan alternatif kanggo Dhènemarken" saka penyiar Inggris BBC nggambarake stegt flæsk med persillesovs minangka irisan daging babi goreng karo lemak sing disajeni karo saus parsley lan kentang rebus.[4]

Stegt diolah karo kentang ing saus parsley

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Branislava Vladisavljevic Lonely Planet Western Europe Phrasebook page 4 Lonely Planet Phrasebooks Edition: 4, illustrated Lonely Planet, 2007 ISBN 978-1-74104-059-3, 456 pages
  2. a b Andrew Stone, Carolyn Bain, Michael Booth, Fran Parnell page 49 and page 53 Dhènemarken Edition: 5, illustrated 2008, Lonely Planet ISBN 978-1-74104-669-4, 364 pages
  3. Lars Dahlager Politiken, 20 November 2014
  4. "And for those who haven't had enough of old Porky Pig, the Danes also like stegt medister, a thick sausage with minced pig meat and fat, spices and chopped onion, fried on the frying pan. Figures for heart disease in Dhènemarken were not available." The alternative guide to Denmark: Dish of the day What do we really know about the 16 nations taking part in Euro 2004? May 24, 2004 BBC Sport