Saos béchamel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Béchamel sauce
Béchamel sauce.jpg
Milk infusing with bay leaf, peppercorns, shallot and flat-leaf parsley prior to being added to the roux
Jeneng liyanéwhite sauce, besciamella, besamel
JinisSauce
Woworan pokokButter, flour, milk
VariasiMornay sauce
Buku masakan: Béchamel sauce  Médhia: Béchamel sauce

Sauce Béchamel ( /ˌbʃəˈmɛl/ Prancis: [beʃamɛl] ) yaiku saos sing digawe saka roux putih (butter lan glepung ing campuran 1: 1) lan susu. [1] Béchamel bisa uga diarani besciamella (Italia), [2] besamel (Yunani), [3] utawa saus putih (AS). [4] Resep saos Béchamel Prancis, Italia lan Yunani kalebu uyah lan pala minangka basis bumbu. [5] [6] [7]

Béchamel bisa digunakake kaya ing masakan kayata Lasagne al Forno (Italia) [8] utawa Moussaka (Yunani), [9] utawa dadi dhasar kanggo saos liyane kayata saus Mornay, yaiku béchamel karo keju .

[10]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "How to Make Bechamel Sauce". escoffieronline.com. 10 December 2014. Dibukak ing 8 October 2020.
  2. Farideh Sadeghin (7 January 2008). "Besciamella (Italian-Style Béchamel Sauce)". saveur.com. Dibukak ing 8 October 2020.
  3. Nancy Gaifyllia (27 March 2020). "A Basic Greek Besamel (Bechamel)". thespruceeats.com. Dibukak ing 8 October 2020.
  4. Durand, Faith (2010-11-10). "How To Make a Béchamel Sauce (White Sauce)". Kitchn. AT Media. Dibukak ing 2020-09-10.
  5. "Sauce béchamel par Alain Ducasse". L'Académie du Goût (ing basa Prancis). Dibukak ing 2020-10-16.
  6. "Besciamella". Ricette di cucina - Le Ricette di GialloZafferano.it (ing basa Italia). Dibukak ing 2020-10-16.
  7. "Μπεσαμέλ (σάλτσα Μορνέ)". Άκης Πετρετζίκης. Dibukak ing 2020-10-16.
  8. Jacqui Debono (27 February 2018). "Classic Lasagne al Forno with Bolognese". the-pasta-project.com. Dibukak ing 8 October 2020.
  9. Eli K. Giannopoulos. "Traditional Greek Moussaka recipe (Moussaka with Béchamel)". mygreekdish.com. Dibukak ing 8 October 2020.
  10. Delmy Dauenhauer, 10 Ways to Use Béchamel Sauce, London : SamEnrico, 2015, ISBN 9781505738384.