Sporting CP

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sporting Lisboa)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sporting CP
Jeneng dawaSporting Clube de Portugal
ParabanSportinguistas
Leões (Singa)
Verde e Brancos (Hijau dan Putih)
YasaJuli 1, 1906 (1906-07-01) (115 taun kapungkur)
StadhiyonStadion José Alvalade,
Lisboa, Portugal
Momotan50.095[1]
PrésidhènPortegal Frederico Varandas
PanglatihPortegal Silas
LigaPrimeira Liga
2020/21Juara
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

Sporting Clube de Portugal (biyasa dipanggil Sporting Portugal) inggih punika asma sebuah klub ulah raga Portugal ingkang paling misuwur nglampahi tim bal-balannipun. Bermarkas ing Lisboa.

Tim sepak bolanipun madeg taun 1906 lan misuwur amarga sistem latihan remaja. Kanthi Benfica lan Porto, minangka salah sawijining 3 tim paling apik ing Portugal.

Skuat[besut | besut sumber]

Per 30 January 2020.[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Brazil GK Renan Ribeiro
3 Portegal DF Tiago Ilori
4 Uruguay DF Sebastián Coates
5 Brazil MF Eduardo
7 Portegal MF Rafael Camacho
9 Argèntina FW Marcos Acuña
10 Argèntina FW Luciano Vietto
13 Republik Makedonia DF Stefan Ristovski
14 Portegal DF Luís Neto
16 Argèntina MF Rodrigo Battaglia
19 Prancis DF Valentin Rosier
No. Pos. Jeneng
20 Ékuador FW Gonzalo Plata
22 Prancis DF Jérémy Mathieu
26 Kolombia DF Cristian Borja
27 Portegal MF Miguel Luís
29 Brazil FW Luiz Phellype
37 Brazil MF Wendel
77 Pongol Verdhé FW Jovane Cabral
81 Portegal GK Luís Maximiano
90 Slowén FW Andraž Šporar
98 Pasisir Gadhing MF Idrissa Doumbia
99 Portegal GK Diogo Sousa

Prestasi[besut | besut sumber]

  • Piala Winners UEFA: 1
    • 1963-64
  • Liga Portugis: 19
    • 1940–41, 1943–44, 1946–47, 1947–48, 1948–49, 1950–51, 1951–52, 1952–53, 1953–54, 1957–58, 1961–62, 1965–66, 1969–70, 1973–74, 1979–80, 1981–82, 1999–00, 2001–02, 2020/21
  • Piala Portugal: 17
    • 1940–41, 1944–45, 1945–46, 1947–48, 1953–54, 1962–63, 1970–71, 1972–73, 1973–74, 1977–78, 1981–82, 1994–95, 2001–02, 2006–07, 2007–08, 2014–15, 2018–19
  • Piala Super Portuguese: 8
    • 1982, 1987, 1995, 2000, 2002, 2007, 2008, 2015

Pemain-pemain ingkang misuwur[besut | besut sumber]

Sporting - 1922/23

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Stadion Info". sporting.pt. Dibukak ing 2020-02-27.
  2. "Plantel". Sporting Clube de Portugal. Dibukak ing 6 July 2019.