Sparrow

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Judulasing

Sparrow
Passer domesticus
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Passeriformes
Suborder: Passeri
Infraorder: Passerida
Superkulawarga: Passeroidea
Kulawarga: Passeridae
Illiger, 1811
Genera

Passer
Petronia
Carpospiza
Montifringilla

Sparrow (manuk gereja) ya iku jinis manuk pipit cilik kang asale saka kulawarga Passeridae. Manuk-manuk iki mangon ana ing kutha-kutha ing jumlah kang gedhe banget.[1] Sparrow minangka manuk kang lulut saka kabeh manuk liar.[1] Umume, manuk gereja cilik, wernane coklat-kelabu, lemu, buntute pendhek,lan duweni cucuk kang kuwat.[1] Panganan manuk iki ya iku wiji lan serangga cilik.[1] Wiwitane, sparrow asale saka Éropah, Afrika, lan Asia, banjur manuk iki disebarake ing Australia lan Amerika déning pendhudhuk.[1] Saiki House Sparrow (jinis manuk gereja) luwih akeh ditemokake ing Amerika Utara, Australia, lan Amerika Selatan.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Passer[besut | besut sumber]

Jinis Passer ana pirang-pirang, ya iku:[2]

Petronia[besut | besut sumber]

Jinis Petronia ana pirang-prang jinis, ya iku:[2]

Carpospiza[besut | besut sumber]

Jinis Carpospiza ana pirang-pirang jinis, ya iku:[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sparrow ing Wikimedia Commons.
  1. ^ a b c d e f (en) Breeding Birds in the Wider Countryside, www.bto.org. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.
  2. ^ a b c (en) Clement, Peter; Harris, Alan; Davis, John (1993). Finches and Sparrows: an Identification Guide. Christopher Helm. ISBN 0-7136-8017-2.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sparrow&oldid=997189"