Sparrow

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Judulasing

Sparrow
Passer domesticus April 2009-1.jpg
Passer domesticus
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Passeriformes
Subordho: Passeri
Infraordho: Passerida
Superfamili: Passeroidea
Famili: Passeridae
Illiger, 1811
Genera

Passer
Petronia
Carpospiza
Montifringilla

Sparrow (manuk gréja) ya iku jinis manuk pipit cilik kang asalé saka kulawarga Passeridae. Manuk-manuk iki mangon ana ing kutha-kutha ing jumlah kang gedhé banget.[1] Sparrow minangka manuk kang lulut saka kabèh manuk alasan.[1] Lumrahé, manuk gréja cilik, wernane coklat-kelabu, lemu, buntute pendhek,lan duwé cucuk kang kuwat.[1] Panganan manuk iki ya iku wiji lan serangga cilik.[1] Wiwitane, sparrow asalé saka Éropah, Afrika, lan Asia, banjur manuk iki disebarake ing Australia lan Amérika déning pendhudhuk.[1] Saiki House Sparrow (jinis manuk gréja) luwih akèh tinemu ing Amérika Utara, Australia, lan Amérika Selatan.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Passer[besut | besut sumber]

Jinis Passer ana pirang-pirang, ya iku:[2]

Petronia[besut | besut sumber]

Jinis Petronia ana pirang-prang jinis, ya iku:[2]

Carpospiza[besut | besut sumber]

Jinis Carpospiza ana pirang-pirang jinis, ya iku:[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Breeding Birds in the Wider Countryside, www.bto.org. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.
  2. ^ a b c Clement, Peter; Harris, Alan; Davis, John (1993). Finches and Sparrows: an Identification Guide. Christopher Helm. ISBN 0-7136-8017-2.