Sosis saos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Biskuit lan kuah sosis
Kuah sosis disajikake ing ndhuwur biskuit lan sajian kuah

Saos sosis punika tradisional Southern sarapan sajian ing Amerika Serikat .[1] Sawise sosis daging babi sing wis mateng dienggo ing wajan lan dicopot, roux dibentuk nganggo glepung coklat ing sisa lemak. Susu lan bumbu, kaya ta uyah lan mrico, ditambahake kanggo nggawe kuah sing kandel, banjur ditambah sosis sing wis dimasak.[2] Kadhangkala, bahan kaya ta mrica rawit utawa sosis pedhes digunakake kanggo ngasilake kuah sing luwih empuk. Kuah sosis biasane disajikake minangka bagean saka biskuit lan kuah lan diiringi barang-barang sarapan khas Selatan liyane, kaya ta endhog goreng, tomat sing diiris lan daging babi .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Cart, Jeff Smith ; illustrations by Chris (1987). The Frugal Gourmet cooks American (1st ed.). New York: Morrow. p. 279. ISBN 0-688-06347-0.
  2. John T. Edge (2014). The New Encyclopedia of Southern Culture: Volume 7: Foodways. UNC Press Books. pp. 168–169. ISBN 9781469616520. Dibukak ing 28 November 2016.