Sop roti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bread soup
Fränkische Brotsuppe-1.jpg
German-styled bread soup called Brotsuppe.
JinisSoup
Panggonan asalUnknown; possibly Germany
Hawa ajanganHot
Woworan pokokStale brown bread, meat or sausage broth, marjoram, onions, spices, sometimes cream
VariasiMillefanti
Buku masakan: Bread soup  Médhia: Bread soup
Sup roti karo roti coklat murni, anggur lan krim saka Wina

Roti sup yaiku olahan sup sing utamané dumadi saka stale roti . Variasi ana ing pirang-pirang negara, lan asring dipangan sajrone Pasa . Sup roti iki digawe uga roti coklat uga roti putih . [1] [2] [3]

Dasar sup roti racake nganggo sup daging utawa duduh kaldu sayur. [4] [5] [6] Kurang asring digawe nganggo duduh kaldu iwak . [7] Kanggo nyiyapake sajian kasebut, roti mau dipotong-potong banjur dilebokake langsung menyang duduh kaldu, utawa dimasak nganggo bawang uga ana rempah-rempah ing duduh kaldu banjur diresiki .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Immer rein in die gute Suppe In: Süddeutsche Zeitung, Heft 48/2012 – Essen & Trinken.
  2. Margret Nußbaum: Herrgotts B'scheißerle Article on katholisch.de
  3. Aufgezwiebelte Brotsuppe als Fastenspeise Article on br.de
  4. Rosalia Neumann: Die Kunst eine gute Köchin zu werden, Dirnböck Verlag, 3. Edition, Wien 1853, p. 119f.
  5. Anna Dorn: Neuestes Universal- oder großes Wiener-Kochbuch, Tendler Verlag, Wien 1834, p. 35.
  6. „Suppe mit Sinn“ Article on wienertafel.at
  7. For example the Portuguese Sopa de Cação is made with fish and bread. See: Alberto Andreini (Hrsg.): Die portugiesische Küche. Eine unvergessliche gastronomische Reise durch die Düfte und Farben eines zauberhaften Landes, Casa Editrice Bonechi, Florenz 2011, ISBN 978-88-476-0923-5, p. 41.