Sogok telik lanang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Saga rambat
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Fabales
Kulawarga: Fabaceae
Subkulawarga: Faboideae
Suku: Abreae
Marga: Abrus
Jinis: A. precatorius
Jeneng binomial
Abrus precatorius
L., 1753

Sogok telik lanang (Abrus precatorius) wis kawentar dadi tamba lambe gowehen. Wit kang biasa mrambat ana ing pager iki nduwèni isi werna abang lan bunder kaya gotri. Jenenge saemper karo tanduran liya kang sawene beda, ya iku sogok telikAdenanthera pavonina.

Godhong tanduran iki manawa dicampur godhong suruhbisa kagunakake minangka tamba gowehen.

Isine mendemi kayadene woh jarak pager utawa jarak kepyar.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Abrus precatorius - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-002.jpg

Paternostererbsen (Nahaufnahme)