Sogok telik lanang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Saga rambat
Abrus precatorius pods.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Subfamili: Faboideae
Tribe: Abreae
Génus: Abrus
Spésies: A. precatorius
Jeneng binomial
Abrus precatorius
L., 1753

Sogok telik lanang utawa sogok thuntheng (Abrus precatorius) wis kawentar dadi tamba lambé gowèhen. Wit kang biasa mrambat ana ing pager iki duwé isi warna abang lan bunder kaya gotri. Jenengé saemper karo tuwuhan liya kang sawené béda, ya iku sogok telik (Adenanthera pavonina).

Godhong tuwuhan iki manawa dicampur godhong suruh bisa kagunakake minangka tamba gowèhen.

Isiné mendemi kaya déné woh jarak pager utawa jarak kepyar.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Gambar:Abrus precatorius-Köhler–s Medizinal-Pflanzen-002.jpg

Paternostererbsen (Nahaufnahme)


Cithakan:Tetuwuhan-stub