Sogok telik lanang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Saga rambat
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Fabales
kulawarga: Fabaceae
Subkulawarga: Faboideae
Suku: Abreae
Genus: Abrus
Species: A. precatorius
Jeneng binomial
Abrus precatorius
L., 1753

Sogok telik lanang (Abrus precatorius) wis kawentar dadi tamba lambe gowehen. Wit kang biasa mrambat ono ing pager iki nduweni isi werna abang lan bunder kaya gotri. Jenenge saemper karo tanduran liya kang sawene beda, yaiku sogok telikAdenanthera pavonina.

Godhong tanduran iki menawa dicampur godhong suruhbisa kagunakake minangka tamba gowehen.

Isine mendemi kayadene woh jarak pager utawa jarak kepyar.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Abrus precatorius - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-002.jpg

Paternostererbsen (Nahaufnahme)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sogok_telik_lanang&oldid=833917"