Sogok telik lanang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saga rambat
Abrus precatorius pods.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Subfamili: Faboideae
Tribe: Abreae
Génus: Abrus
Spésies: A. precatorius
Jeneng binomial
Abrus precatorius
L., 1753

Sogok telik lanang utawa sogok thuntheng (Abrus precatorius) wis kawentar dadi tamba lambe gowehen. Wit kang biyasa mrambat ana ing pager iki duwé isi warna abang lan bunder kaya gotri. Jenenge saemper karo tanduran liya kang sawene beda, ya iku sogok telikAdenanthera pavonina.

Godhong tanduran iki manawa dicampur godhong suruhbisa kagunakake minangka tamba gowehen.

Isine mendemi kaya déné woh jarak pager utawa jarak kepyar.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Abrus precatorius - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-002.jpg

Paternostererbsen (Nahaufnahme)