Singgih Hadi Mintardja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

S.H. Mintardja, utawi Singgih Hadi Mintardja (Yogyakarta, 26 Januari 1933 – Yogyakarta, 18 Januari 1999), punika satunggiling pionir pengarang cariyos silat saking Yogyakarta. Salami gesangipun, S.H. Mintardja langkung kathah nyerat cariyos bersambung serial silat kanthi setting Kraton Mataram jaman Sultan Agung wonten ing sawatawis ariwarta. Kanthi sangu kawruh sajarah, dipuntambah Kitab Babat Tanah Jawi (ingkang dipunserat mawi aksara Jawi), lajeng nglairaken cariyos Nagasasra Sabuk Inten. Dongèng kanthi latar wingking Kraton Demak punika nglairaken tokoh Mahesa Jenar. Amargi cariyos Nagasasra ingkang 28 jilid punika dados misuwur lan dipungandrungi déning para pamaos, kathah tiyang ingkang lepat panampi lan nginten yèn tokoh Mahesa Jenar punika leres-leres maujud wonten sajarah Demak. Malahan, tim bal-balan asal Semarang lajeng dipunnamèkaken Tim Mahesa Jenar. Mbokmanawi kanthi nami punika kiprah tim wau saged hébat kados déné Mahesa Jenar kanthi aji-aji "Sasra Birawa"-nipun ingkang ngédap-édapi.

Karya[besut | besut sumber]

SH Mintardja sampun nyerat langkung saking 400-an buku. Carios sèri ingkang paling panjang inggih punika Api di Bukit Menoreh ingkang ngantos 396 buku. Ing ngandhap punika pratélan sawatawis karya piyambakipun ingkang kondhang:

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]