Sierra de Alhama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sierra de Alhama
Marchamona-Guaro-caminosdemalaga-01.jpg
Pasawangan Sierra de Alhama
Titik dhuwur dhéwé
PucukPico de la Torca
Èlevasi1,500 m (4,900 ft)
Koordhinat36°57′0″N 04°07′0″W / 36.95000°N 4.11667°W / 36.95000; -4.11667Koordhinat: 36°57′0″N 04°07′0″W / 36.95000°N 4.11667°W / 36.95000; -4.11667
Géografi
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Sepanyol" nor "Template:Location map Sepanyol" exists.
LocationProvinsi Málaga lan Granada, Andalusia
CountrySepanyol
Parent rangeSistem Penibaetic
Géologi
OrogenyAlpine orogeny
Type of rockKarst

Sierra de Alhama iku pagunungan saka Sistem Penibaetic ing Provinsi Málaga lan Granada, Andalusia, Sepanyol. Titik dhuwur dhéwé ana ing 1.500 m, diarani Pico de la Torca. Pucuk gunung liyané ya iku Hoyo del Toro (1.353 m), Cerro de Marchamonas (1.272 m), lan Morrón de la Cuna (1.222 m). [1]

Géografi[besut | besut sumber]

Pagunungan karst iki minangka pérangan saka laladan pagunungan saka Axarquía. Dawané pagunungan iki diwiwiti saka Sierra del Jobo tekan celah gunung Puerto de los Alazores (1.040 m) ing sisih kulon lan Sierra de Tejeda ing sisih wétan. Ana dalan Periana ing antarané gunung-gunung kuwi mau. Kali Guadalhorce duwé sumber (tuk) ing laladan iki. Sierra de Alhama uga nduwé celah gunung Boquete de Zafarraya (992 m) sing wigati ing laladan pagunungan Axarquía.[2]

Laladan Sierra de Alhama iku laladan sing dilindhungi, lan dijuluki Taman Alam Sierra de Tejeda, Almijara, lan Alhama.[3]

Waca uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]