Shinta Dewi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Shinta Dewi
Shinta Dewi
Latar wuri
Jeneng lair Shinta Dewi
Lair (1982-09-18) Sèptèmber 18, 1982 (umur 37)
Indonésia Bandung, Indonésia
Jinis Musik Rock
Pakaryan penyanyi
Taun aktif 2007 - sapunika
Parusahan rekaman 2007-2008: EMI Music Indonésia
2009-sekarang: Swara Dewanaga
Hubungan
Pasangan Efran Fitrianto

Shinta Dewi (lair ing Bandung, Jawa Barat, 18 Sèptèmber 1982; umur 37 taun) ingkang langkung misuwur kanthi asma Tata inggih punika satunggalipun penyanyi Indonésia anggota duo Mahadewi (tilas grup vokal Dewi Dewi).[1]

Karier[besut | besut sumber]

Wiwit alit Tata sampun gadhah gegayuhan dados penyanyi amargi angsal inspirasi saking mbakyunipun ingkang sampun angsal arta piyambak amargi nyambut damel dados penyanyi ing cafe.[2] Tata wiwit serius nekuni babagan musik wiwit lulus saking bangku SMA kanthi damel Tequilla Band kaliyan kanca-kancanipun.[2] Tata ugi ndhèrèk jejak mbakyunipun dados penyanyi cafe.[2] Taun 2005, Tata miwiti nyobi mujudaken obsesinipun dados penyanyi ingkang misuwur kanthi ndhèrèk audisi Indonésian Idol 2.[2] Ing acara ingkang dipuntayangaken ing RCTI punika, Tata sukses nyingkiraken kathah peserta, nanging Tata namung saged mlebet 24 besar kemawon.[2]

Tata boten nyerah, kalih taun salajengipun Tata nyobi ndhèrèk audisi "Obsesi Déwa 19 Mencari Dewi Dewi" ing sasi Fèbruari 2007.[2] Kontes nyanyi punika dipungagas déning pentolan Déwa 19, Ahmad Dhani, kanggé pados penyanyi èstri cacah tiga ingkang badhé dados personil Dewi Dewi.[2] Audisi punika dipunlaksanakaken ing Jakarta lan Bandung ingkang dipuntayangaken ing SCTV.[2] Swantenipun Tata ingkang keras lan ngerock saged narik simpati Ahmad Dhani saéngga Tata kapilih kaliyan Ina lan Purie, kanthi ngalahaken kathah peserta.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i Ina, Purie, Tata, CERITA PARA DEWI dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]