Mahadewi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mahadewi
Mahadewi
Purie lan Tata
Latar wuri
Lair Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop, rock, lan rap
Taun aktif 2008–sapunika
Parusahan rekaman Swaradewanaga, Nagaswara
Hubungan
Situs resmi http://www.mahadewiband.com
Anggota
Shinta Dewi
Purie Andriani

Mahadewi punika grup musik duet saking Indonésia ingkang anggotanipun Shinta Dewi (Tata) lan Purie Andriani (Purie).[1][2] Grup punika taksih ing ngandhapipun Républik Cinta Management ingkang dipunpandhegani déning musisi ageng Indonésia, Ahmad Dhani.[1][2]

Wontenipun duo Mahadewi boten saged uwal saking grup vokal Dewi Dewi.[1] Sasampunipun dipuntilar déning salah satunggalipun personel Carolina Agustine Kamarie (Ina), grup vokal punika dados goyah.[1] Amargi boten wonten gantosipun, Ahmad Dhani minangka pangarsanipun Dewi Dewi resmi bubar ing Dhésèmber 2008.[1] Personil Dewi Dewi ingkang taksih wonten, Tata lan Purie lajeng dipunparingi kabebasan supados milih kanggé solo karier utawi damel grup vokal ingkang énggal.[1] Pungkasanipun Tata lan Purie milih damel grup vokal énggal ingkang dipunparingi nami Mahadewi.[1]

Ing pungkasanipun taun 2008, Mahadewi ngliris singel ingkang sepisanan kanthi irah-irahan "Sumpah I Love You".[1] Album punika resmi dipunrilis tanggal 27 Fèbruari 2009.[1] Bos Républik Cinta Manajemen Ahmad Dhani dipunkabaraken taksih krisis anggènipun damel lagu. Babagan punika boten kabukten amargi salah satunggalipun anak asuhipun, Mahadewi saged ngliris lagu énggal kanthi tajuk Satu-satunya Cinta ingkang dipunrilis 6 Dhésèmber 2010.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Mahadewi dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b MahaDewi Official Website dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]