Shca (Sirilik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Kiril Sha
Cyrillic letter Sha - uppercase and lowercase.svg
Kagunaan Fonétis:[ʂ], [ʃ]
Alfabèt Kiril
Basa Slavia
А Б В Г Ґ Д Ђ Ѓ
Е È Ё Є Ж З З́ Ѕ
И Ѝ Й І Ї Ј К Л
Љ М Н Њ О Ò П Р
С С́ Т Ћ Ќ У Ӯ Ў
Ф Х Ц Ч Џ Ш Щ Ъ
Ы Ь Э Ю Я

Sha (Ш ш; tulisan miring: Ш ш) yaiku abjad ing Alfabèt Glagolitic lan Alfabèt Kiril. Huruf iki asring makili swara tanpa swara untu-growong growong-growong utawa voiceless postalveolar ffricative /ʃ/. Cetha, swara ing Rusia, asring diarani 'palatoalveolar fricative' , nanging sejatine huruf iki yaiku []. Iki digunakake ing kabeh variasi Slavia lan basa non-Slavia.

Ing Inggris Sha ditulis ing aksara Latin karo Sha as sha utawa š, huruf iki banjur padha karo huruf ing basa Ceko, Slowakia, Slovenia, Serbia, Makedonia, Latvia, Kroasia lan Lituania.