Saos plum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan


Pitik ing saus plum

Saus plum minangka bumbu manis lan asam sing kental lan coklat. Iki digunakake ing masakan Kanton minangka daptar acara kanggo mateng goreng, kayata spring roll, mie, lan bal pitik goreng uga bebek panggang. Iki digawe saka plum manis utawa woh-wohan liyane kayata persik, nanas utawa apricot, uga gula, cuka, uyah, jahe lan mrica .Saus Plum gaya Detroit: Entuk saus plum Tiongkok-Amerika sing ditemokake ing meh kabeh restoran Tionghoa ing wilayah Michigan sisih kidul wétan kalebu saos dhasar saka cuka manis sing menehi rasa sing luwih kuwat.