Salamander geger abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Salamander punggung merah
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Amphibia
Ordo: Caudata
Kulawarga: Plethodontidae
Marga: Plethodon
Jinis: P. cinereus
Jeneng binomial
Plethodon cinereus
(Hijau, 1818)

Salamander geger abang utawi Salamander geger abrit (Plethodon cinereus) punika salah setunggaling salamander alas ingkang ukuranipun alit.[1] Salamander geger abrit limrahipun manggen wonten lereng alas ing Amérika Lèr pérangan wétan, inggih punika dhaérah Missouri; Carolina Utara; Quebec saha Provinsi Maritimeswonten ing Kanada ngantos Minnesota.[1] Salamander geger abang ugi misuwur dados Salamander geger abang lor.[1] Nama punika kanggé mbéntenaken saking Salamander geger abang kidul (P. serratus).[1] Salamander geger abang nggadhahi kalih variasi werna.[1] Inggih punika variasi geger abang saha werni ingkang langkung peteng inggih punika geger ireng.[1] Kejawi punika wonten variasi sanésipun inggih punika werni belang kuning, oranye saha pethak.[1]

Reproduksi saha biomassa[besut | besut sumber]

Salamander geger abarit jaler lan èstri anggadhahi ciri ingkang bènten.[2] Bèntenipun punika arupi pakananipun saha teritori kawin inggih punika wonten ing sangandhapipun karang saha kayu.[2] Ananging kathah-kathahipun salamander geger abang punika sistem monogami sosial.[2] Salamander punika wiyaraken dhaérah sareng-sareng kaliyan salamander geger abang sanesipun.[2] Salamander geger abang punika gadhah anak nalika wulan Juni saha Juli.[2] Salamander geger abang wadon biyasanipun ngasilaken tigan ingkang cacahipun sekawan ngantos pitulas saben setunggal taunipun.[2] Tigan punika lajeng netes nalika sampun 6-8 minggu.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)beritaunik.net(dipunundhuh tanggal 28 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)m-search.jp(dipunundhuh tanggal 29 September 2011)