Salamander geger abang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Salamander punggung merah
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Amphibia
ordo: Caudata
kulawarga: Plethodontidae
Genus: Plethodon
Species: P. cinereus
Jeneng binomial
Plethodon cinereus
(Hijau, 1818)

Salamander geger abang utawi Salamander geger abrit (Plethodon cinereus) punika salah setunggaling salamander alas ingkang ukuranipun alit. [1]Salamander geger abrit limrahipun manggen wonten lereng alas ing Amérika Lèr pérangan wétan, inggih menika dhaérah Missouri; Carolina Utara; Quebec saha Provinsi Maritimeswonten ing Kanada ngantos Minnesota.[1] Salamander geger abang ugi misuwur dados Salamander geger abang lor.[1] Nama menika kanggé mbéntenaken saking Salamander geger abang kidul (P. serratus).[1] Salamander geger abang nggadhahi kalih variasi werna. [1]Inggih menika variasi geger abang saha werni ingkang langkung peteng inggih menika geger ireng.[1] Kejawi menika wonten variasi sanésipun inggih menika werni belang kuning, oranye saha pethak. [1]

Reproduksi saha biomassa[sunting | sunting sumber]

Salamander geger abarit jaler lan èstri anggadhahi ciri ingkang bènten.[2] Bèntenipun punika arupi pakananipun saha teritori kawin inggih menika wonten ing sangandhapipun karang saha kayu.[2] Ananging kathah-kathahipun salamander geger abang menika sistem monogami sosial. [2]Salamander menika wiyaraken dhaérah sareng-sareng kaliyan salamander geger abang sanesipun.[2] Salamander geger abang menika gadhah anak nalika wulan Juni saha Juli.[2] Salamander geger abang wadon biyasanipun ngasilaken tigan ingkang cacahipun sekawan ngantos pitulas saben setunggal taunipun.[2] Tigan menika lajeng netes nalika sampun 6-8 minggu.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)beritaunik.net(dipunundhuh tanggal 28 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)m-search.jp(dipunundhuh tanggal 29 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.