Sajadah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sajadah ukuran sedheng
sajadah karpet mèteran

Sajadah ya iku alas kang kanggo salat, wujudé karpet lan sakpanunggalané ukuran cilik, kurang luwih 80 x 120 cm.[1] Sajadah iku digawé saka bahan karpet.[2] Sajadah nduwéni manéka ukuran lan warna.[2] Manéka ukuran sajadah ana telung ukuran.[2] Kaping pisan ukuran meteran lumrahé kanggo masjid, kaping loro ukuran sedheng utawa sakukuran kanggo wong siji lan kaping telu ukuran cilik kanggo bocah cilik.[2] Sajatiné bahan-bahan kang kanggo gawé sajadah padha ananging bahan kanggo gawé sajadah bocah cilik iku lumrahé saka kain flannel.[3] Kain flannel iku bahané alus, ora gampang luntur, kepénak digunting, bisa dijait, dilém katimbang kain-kain liyané.[3] Kain flannel uga duwé mligine kain kang béda karo liyané ya iku bab manéka warna kaya ta ana warna abang, kuning, ijo,ungu, klawu, abang enom lan ireng.[3].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.artikata.com/arti-348622-sajadah.html (diundhuh tanggal 3 September 2011)
  2. ^ a b c d http://www.hjkarpet.com/karpetmeter/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=18 (diundhuh tanggal 5 September 2011) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "doc 2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. ^ a b c http://bisnisukm.com/potensi-besar-bisnis-sajadah-anak-anak.html (diundhuh tanggal 22 September 2011)