Sajadah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sajadah ukuran sedheng
sajadah karpet mèteran

Sajadah yaiku alas kang digunakaké kanggo salat, wujudé karpet lan sakpanunggalané ukuran cilik, kurang luwih 80 x 120 cm.[1] Sajadah kuwi digawe saka bahan karpet.[2] Sajadah nduwéni manéka ukuran lan werna.[2] Manéka ukuran sajadah ana telung ukuran.[2] Kaping pisan ukuran meteran biyasané kanggo masjid, kaping loro ukuran sedheng utawa sakukuran kanggo wong siji lan kaping telu ukuran cilik kanggo bocah cilik.[2] Sakjane bahan-bahan kang digunakaké kanggo gawé sajadah padha ananging bahan kanggo gawé sajadah bocah cilik iku biyasané saka kain flannel. [3] Kain flannel iku bahané alus, ora gampang luntur, kepénak digunting, bisa dijait, dilém katimbang kain-kain liyané.[3] Kain flannel uga nduwèni mligine kain kang béda karo liyané yaiku bab manéka werna kayata ana werna abang, kuning, ijo,ungu, klawu, abang enom lan ireng.[3].


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sajadah&oldid=832483"