Sajadah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sajadah ukuran sedheng
sajadah karpet mèteran

Sajadah ya iku alas kang digunakaké kanggo salat, wujudé karpet lan sakpanunggalané ukuran cilik, kurang luwih 80 x 120 cm.[1] Sajadah iku digawé saka bahan karpet.[2] Sajadah nduwéni manéka ukuran lan werna.[2] Manéka ukuran sajadah ana telung ukuran.[2] Kaping pisan ukuran meteran biyasané kanggo masjid, kaping loro ukuran sedheng utawa sakukuran kanggo wong siji lan kaping telu ukuran cilik kanggo bocah cilik.[2] Sakjane bahan-bahan kang digunakaké kanggo gawé sajadah padha ananging bahan kanggo gawé sajadah bocah cilik iku biyasané saka kain flannel.[3] Kain flannel iku bahané alus, ora gampang luntur, kepénak digunting, bisa dijait, dilém katimbang kain-kain liyané.[3] Kain flannel uga nduwèni mligine kain kang béda karo liyané ya iku bab manéka werna kayata ana werna abang, kuning, ijo,ungu, klawu, abang enom lan ireng.[3].

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)http://www.artikata.com/arti-348622-sajadah.html (diundhuh tanggal 3 September 2011)
  2. ^ a b c d (id)http://www.hjkarpet.com/karpetmeter/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=18 (diundhuh tanggal 5 September 2011) Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "doc_2" defined multiple times with different content Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "doc_2" defined multiple times with different content
  3. ^ a b c (id)http://bisnisukm.com/potensi-besar-bisnis-sajadah-anak-anak.html (diundhuh tanggal 22 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sajadah&oldid=984619"