Saeu-jeot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saeu-jeot
Saeujeot (fermented shrimp) jeotgal (Caridea) 3.jpg
Jeneng liyanéSalted shrimp
JinisJeotgal
Panggonan asalKorea
Woworan pokokShrimp
Buku masakan: Saeu-jeot  Médhia: Saeu-jeot

Saeu-jeot ( Hangul새우젓 ) yaiku macem-macem panganan jeotgal, asin lan fermentasi sing digawe udang cilik ing masakan Korea . Iki minangka jeotgal sing paling akeh dikonsumsi bebarengan karo myeolchijeot (멸치젓, iwak teri asin ) ing Korea Selatan . Jeneng kasebut kalebu rong tembung Korea, saeu ( 새우 urang) lan jeot . Saeujeot akeh digunakake ing saindenging masakan Korea nanging umume digunakake minangka bahan kimchi lan mencelupake pasta. Udang sing digunakake kanggo nggawe saeujeot diarani jeotsaeu (젓새우) lan luwih cilik lan duwe cangkang luwih tipis tinimbang udang biasa. [1]Kualitas saeujeot umume gumantung saka seger saka udang. Ing cuaca sing anget, para nelayan bisa langsung nambah uyah kanggo ngreksa dhisikan.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 제4장 찬류 (pdf) (ing basa Korea). 국립문화재연구소. pp. 8–10. Dibukak ing 2007-12-20.[pranala mati]