SMA A.Wahid Hasyim Tebuireng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

SMA A. Wahid Hasyim ya iku salah sawijining unit pandhidhikan kang ana ing Pondhok pesantrèn Tebu Ireng.[1] Sanajan ana ing lingkungan Pesantrèn, sekolah iki uga kagolong sekolah umum.[1] Amarga, ing sekolah iki uga ngajaraké wulangan-wulangan umum kaya ta Matematika, Fisika, Kimia, lan liya-liyané.[1]

Profil[besut | besut sumber]

Sekolah iki diadhegké taun1975.[2] SMA A. Wahid HAsyim Teburieng wis akèh nglulusaké siswa kang kasebar ing sanuswantara kanti manéka profesi wiwit saka Birokrat, Legislative, Pengusaha, Ulama, lan liya-liyané.[1] Sekolah iki uga wis olèh akèh prestasi ing tingkat Lokal lan Regional.[1] Sekolah iki uga wis éntuk Akréditasi A.[1]

Barengan karo visi Pondhok pesantrèn Tebu Ireng, mula misi kang diemban SMA A. Wahid Hasyim ya iku:

  1. Minangka lembaga dakwah kang abasis pandhidhikan.[1]
  2. Ningkatké kasadaran ngibadah ing siswa.[1]
  3. Ngembangké kailmuan, ngèlmu kawruh lan ngèlmu Agama berkultur Pesantrèn.[1]
  4. Ningkatké prestasi siswa ing babagan akademik lan non-akademik.[1]

Program Pandhidhikan[besut | besut sumber]

SMA A. Wahid Hasyim duwé 2 jurusan, ya iku:

  1. IPA
  2. IPS

Kanti kurikulum Pesantrèn lan kurikulum Dèpdiknas, banjur siswa bakal duwé ijazah 2, ya iku saka Pesantrèn lan Depdiknas.[2]

Fasilitas[besut | besut sumber]

  1. Laboratorium Biologi,
  2. Laboratorium Kimia,
  3. Laboratorium Fisika,
  4. Laboratorium Basa,
  5. Laboratorium Komputer,
  6. Perpustakaan,
  7. Kantin,
  8. Koperasi Siswa,
  9. BP/BK,
  10. Pakiwan,
  11. Musholla,
  12. UKS,
  13. Kantor OSIS,
  14. Kantor Redaksi Fokus,
  15. Kantor MPK,
  16. Apotik urip.[2]

Kagiatan Ekstra Kurikulèr[besut | besut sumber]

  1. Drum Band,
  2. Kagunan Musik (Qosidah, al-Banjari, Band),
  3. Kagunan Pencak Silat,
  4. Olah Raga,
  5. Pecinta Alam,
  6. Pramuka,
  7. Kagunan waca al-Qur’an,
  8. Teater
  9. Basa Arab lan Ingris
  10. KIR
  11. Paskibraka.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Tebuireng
  2. a b c d AWH(15 Juni 2011)