Roti isi cumi-cumi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sandwich cumi pedas ( bocadillos de calamares bravos ) saka Zaragoza nganggo bir

Sandwich cumi-cumi utawa bocadillo de calamares ing basa Spanyol, minangka spesialisasi kuliner sing umum banget ing Spanyol sing kalebu cumi - cumi sing diobong ing glepung lan digoreng minyak sing biasane zaitun, utawa versi sing luwih canggih yaiku kabeh ing ndhuwur plus saos tomat pedhes lan mayones. kanthi papak sing padha karo patatas bravas . [1] Biasane disajikake kanthi panas lan digawe anyar. Sandwich jinis iki (khusus versi sing gampang tanpa saos) misuwur banget ing Madrid lan bisa ditemokake ing pirang-pirang bar ibukota Spanyol, utamane ing Walikota Plaza uga Calle de Botoneras ing pojok kidul wetan Plaza Mayor. . [2] [3] Ing Zaragoza, versi canggih saka sandwich calamari tradisional, kanthi saus pedhes (tomat, mayones lan bawang putih), lan diarani bocadillo de calamares bravos utawa sandwich squid pedas, sing disajikake ing bar ing Calle Cinco de Marzo.

Cumi-cumi biasane dipotong dadi cincin sing kandelane sak sentimeter, dilapisi tepung lan bubuk manggang . Sawise persiyapan awal iki, dheweke bakal digoreng nganggo lenga panas nganti coklat emas. [4] Ing Zaragoza, bakal ditambahake saus tomat pedhes, mayones lan bawang putih. Roti biasane diiris ing sisih siji. [5] Biasane, disajikake karo roti sing isi roti goreng. [6] Bubar iki, baguette saka pabrik biasane digawe saka adonan beku sing sadurunge, biasane dipotong ing sisih siji, lan saben sentuhan khas bisa ditemoni.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Néstor Luján, (1994), "Como piñones mondados, Cuento de Cuentos de Gastronomía",Ed. Folio,Barcelona, pp:123
  2. Planet, L. (2018). Lonely Planet Pocket Madrid. Travel Guide. Lonely Planet Global Limited. p. 79. ISBN 978-1-78868-171-1. Dibukak tanggal 2019-03-22.
  3. Joaquín de Entrambasaguas, (1971), "Gastronomía Madrileña", Instituto de Estudios Madrileños, pág. 23
  4. Manuel Martínez Llopis, Simone Ortega, (1987), «La cocina típica de Madrid», Alianza Editorial. pág. 311
  5. Joaquín de Entrambasaguas, (1971), "Gastronomía Madrileña", Instituto de Estudios Madrileños, pág. 23
  6. Francisco Gómez Porro, (2003), La conquista de Madrid: paletos, provincianos e inmigrantes, Silex Ediciones, Madrid, pág. 170