Relief

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Relief

Relief ya iku seni tatah utawa ukir 3-dhimènsi kang tumuju digawé saka watu, kayu lan waja.Wujud ukiran racaké ana ing bagunan candhi, kuil, monumen lan tlatah sajarah kuna.Ing Indonésia, relief bisa diamatai ana ing Borobudur kang dumadi ing gambaran panguripan sang Buda uga ajaran-ajaranné. Ing Éropah, ukiran kang ana ing yasan kuil kuna Parthenon bisa dianggo paninggalan sajarah Yunani.Ing basa Indonésia artiné peninggian (panduwuran) kanthi arti kadudukan kang luwih dhuwur tinimbang latar mburi, amarga misuwur karan jeneng relief kang tumuju ing latar mburi.Jinising relief ya iku:

  • High relief
  • Low relief
  • Middle relief
  • Crushed relief
  • Hollow relief

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]