Relief

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Relief

Relief yaiku seni tatah utawa ukir 3-dhimènsi kang digawé saka watu, kayu, lan waja. Wujud ukiran racaké ana ing bangunan candhi, kuil, monumen, lan tlatah sajarah kuna. Ing Indonésia, relief bisa temoni ana ing Borobudur kang dumadi ing gambaran panguripan sang Buda uga ajaran-ajaranné. Ing Éropa, ukiran kang ana ing yasan kuil kuna Parthenon bisa dianggo paninggalan sajarah Yunani. Ing basa Indonésia artiné peninggian (pandhuwuran) kanthi teges kadudukan kang luwih dhuwur tinimbang latar mburi, amarga misuwur karan jeneng relief kang tumuju ing latar mburi. Jinising relief yaiku:

  • High Relief
  • Low Relief
  • Middle Relief
  • Crushed Relief
  • Hollow Relief

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]