Relief

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Relief

Relief ya iku seni tatah utawa ukir 3-dimensi kang tumuju digawé saka watu, kayu lan waja.Wujud ukiran biasané ana ing bagunan candhi, kuil, monumen lan tlatah sajarah kuno.Ing Indonésia, relief bisa diamatai ana ing Borobudur kang dumadi ing gambaran panguripan sang Buddha uga ajaran-ajaranné. Ing Éropah, ukiran kang ana ing bangunan kuil kuno Parthenon bisa dianggo paninggalan sajarah Yunani.Ing basa Indonésia artiné peninggian (panduwuran) kanthi arti kadudukan kang luwih dhuwur tinimbang latar mburi, karana misuwur karan jeneng relief kang tumuju ing latar mburi.Jinising relief ya iku:

  • High relief
  • Low relief
  • Middle relief
  • Crushed relief
  • Hollow relief

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Relief&oldid=1071617"