Real Steel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Real Steel
Hugh Jackman in character in a boxing pose in front of a large boxing robot in a similar pose.
Poster teatrikal rilis
Disutradarani Shawn Levy
Diprodhuseri Shawn Levy
Susan Montford
Don Murphy
Diskénariyoni John Gatins
Carita déning Dan Gilroy
Jeremy Leven
Adhedhasar In part on the short story "Steel"
déning Richard Matheson
Dibintangi Hugh Jackman
Dakota Goyo
Evangeline Lilly
Anthony Mackie
Kevin Durand
Dimusiki Danny Elfman
Sinématografi Mauro Fiore
Dibesut déning Dean Zimmerman
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Touchstone Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 6, 2011 (2011-10-06) (Australia)
  • Oktober 7, 2011 (2011-10-07) (Amerika Serikat dan Kanada)
Suwéné
127 menit[1]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $110 juta[2]
Kalarisan $251.825.009[3]

Real Steel nggih punika sesirah filem fiksi sains saking Amérika Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Shawn Levi. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka juru damel, sesarengan Susan Monford lan Don Murphy. Skénario kaanggit déning Dan Gilroy lan Jeremy Leven, adhedhasar saking In Part on the Short Story pakaryanipun Richard Matheson. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Danny Elfman. Sinematografi dipuncakaken déning Mauro Fiore. Wondéné pambesutan filem kalampahaken déning Dean Zimmerman. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Hugh Jackman, Dakota Goyo, Kevin Durand, Evangeline Lilly, lan Hope David. Real Steel kababar ing surya 7 Oktober 2011 wonten Amérika Sarékat lan Kanada. Lumantar filem punika Hugh Jackman nampi bebungah saking People's Choice Awards ing kategori Favorite Action Movie Star. Wondéné Dakota Goyo pikantuk bebungah saking Young Artist Award[4] ing kategori Best Performance in a Feature Film - Leading Young Actor.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Bebungah[besut | besut sumber]

Pasanggiri Panampi Kategori Kasil
People's Choice Awards Hugh Jackman Favorite Action Movie Star Menang
Young Artist Award[4] Dakota Goyo Best Performance in a Feature Film - Leading Young Actor Menang
Saturn Award Best Performance by a Young Actor Nominasi
Academy Awards Erik Nash, John Rosengrant, Danny Gordon Taylor, and Swen Gillberg Best Visual Effects Nominasi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Real Steel". British Board of Film Classification. 2011-8-4. Dijupuk 2011-9-26.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. Kaufman, Amy (2011-10-6). "Movie Projector: 'Real Steel' to crush 'Ides of March'". Los Angeles Times. Dijupuk 2011-10-7.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. "Real Steel (2011)". Box Office Mojo. Dijupuk 2011-11-16. 
  4. a b "33rd Annual Young Artist Awards". YoungArtistAwards.org. Dijupuk May 6, 2012. 


Pranala njawi[besut | besut sumber]