Ray Sahétapy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ray Sahetapy
Ray Sahetapy.jpg
Lair Ferene Raymond Sahetapy
Pakaryan aktor
Taun aktif 1977 - sapunika
Bojo Dewi Yull (pegatan)
Sri Respatini Kusumastuti (Iin)
Anak Gizca Puteri Agustina Sahetapy
Rama Putra
Panji Surya
Mohammad Raya Sahetapy

Ray Sahetapy (lair ing Donggala, Sulawesi Tenggara, 1 Januari 1957; umur 62 taun asma jangkep Ferenc Ray Sahetapy.[1] Ray kawentar minangka aktor filem lan sinétron. Wiwit rumaja, Ray sampun gadhah gegayuhan dados aktor, saéngga sasampunipun lulus SMA, panjenenganipun nglajengaken sekolah ing Institut Kesenian Jakarta taun 1977, satunggal angkatan kaliyan Deddy Mizwar lan Didi Petet.[1] Ray Sahetapy naté dados garwanipun aktrisDéwi Yull[2] ingkang sadèrèngipun dipuntepangaken déning Titiék Puspa.[1] Saking punika Ray patutan cacah sekawan, Gizka Puteri Agustina Sahetapy, Rama Putra, Panji Surya, lan Mohammad Raya Sahetapy.[1] Nanging Ray kaliyan Déwi Yull lajeng pegatan ing taun 2004, amargi Ray gadhah krenteg péngin nggarwa kaliyan tilas kanca kuliah ingkang namanipun Sri Respatini Kusumawati (Iin).[2]

Karir[besut | besut sumber]

Film ingkang sapisanan dipuparagakaken déning Ray inggih punika filem Gadis kanthi sutradara Nya Abbas Acup.[1] Wonten ing filem punika Ray kepanggih tilas garwanipun, Déwi Yull.[1] Salajengipun Ray main fil Kabut Ungu di Bibir Pasisir, Dukun Ilmu Hitam (1981), Sejuta Serat Sutra (1982), Darah dan Makutha (1983), Tirai Kasih, Secangkir Kopi Pahit, Hari Seorang Perawan, Pelangi di Balik Awan, Kerikil-Kerikil Tajam Kabut Perkawinan (1984), Opera Jakarta, Melintas Badai, lan Sebening Kaca.[1] Kanthi filem Noesa Penida (1988) ingkang dipunsutradarai déning Asrul Sani, Ray angsal nominasi ing adicara Festival Film Indonésia taun 1989.[1] Sanèsipun punika kanthi filem Ponirah Terpidana, Secangkir Kopi Pahit (FFI 1985), Kerikil-Kerikil Tajam (FFI 1985), Opera Jakarta (FFI 1986), Tatkala Mimpi Berakhir (FFI 1988), lan Jangan Bilang Siapa-Siapa (FFI 1990). Nanging Ray dèrèng naté angsal The Best Aktor utawi aktor paling saé.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Ray Sahetapy (dipunundhuh ing tanggal 5 Juli 2011)
  2. a b Ray Sahetapy Belajar Wayang dari Istri (dipunakses ing tanggal 5 Juli 2011)


Pranala njawi[besut | besut sumber]

[1]