Ras Muhamad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ras Muhamad
Ras Muhamad
Latar wuri
Jeneng lair Muhamad Egar
Lair (1982-10-29) Oktober 29, 1982 (umur 36)
Indonésia jakarta, Indonesia
Jinis Musik Reggae, Dancehall
Pakaryan Penyanyi
Wong tuwa Rivai
Wening

Ras Muhamad ya iku musisi reggae saka Indonesia. Jenengé kuwi saka gabungan jeneng asliné Muhamad lan jeneng Ras sing dijupuk teko basa Jamaika sing duwé arti Bung. Nanging onok ndhik basa Ethiopia uga sing artinè Prince. Bapakè Ras Muhamad kui dokter akupuntur lan ibune iku PNS. Arekè ndhik Indonesia wektu SD amarga sakbare kui arekè lunga menyang Amérika mèlok ibuné sing ditugasno ndhik kono. Ras Muhamad mulih ana ing Indonesia baré ngrampungké D3. Wiwit taun 1999 arekè wiwit nggimbal rambuté.

Ngomongné bab musiké Ras Muhamad, Bens Leno pengamat musik ndhik Indonesia tau ngomong pilihané musik Ras Muhamad iku genrené Reggae lan sub-genrené Dancehall nuntut uwong sing duwé kapekaan karo lingkungan sosial. Kasuksesané wes lekas bisa didelok wektu tour ana ing Nurwègen karo ana ing Belanda.[1]

Tahun 2016 iki, tepaté ndhik bulan Juni, Ras diundang lan ngisi acara festival reggae ndhik Sierra Nevada World Music Festival, Mendocino County Fairgrounds, Boonville, California.[2] Ras bakalan sak panggung karo Jimmy Cliff, Alpha Blondy, Toots & The Maytals, Lee “Scratch” Perry, lan artis-artis reggae sing saiki wiwit nduwé jeneng, kayak Fortunate Youth, Sara Lugo, Kabaka Pyramid, Mellow Mood, lan liyo-liyané.[3]

Diskografi[besut | besut sumber]

  • Declaration of Truths (2005)
  • Reggae Ambassador (2007)
  • Next Chapter (2009)
  • Negeri Pelangi (2012)
  • Berjaya (2013)
  • Salam (2015)

Nominasi[besut | besut sumber]

  • 2008 Best Reggae Act by “Rolling Stone Indonesia”
  • 2008 AMI (Anugerah Musik Indonesia) Nominated Best Reggae Composition
  • 2012 ICEMA (Indonesian Cutting Edge Music Awards)
  • 2013 AMI (Anugerah Musik Indonesia) kategori musik reggae, ska, dub terbaik BEST REGGAE ACT
  • 2014 “SALAM “ Album pringkat no.1 di bulan September ndhik reggae-vibes.com  website reggae gedhé dhéwé ndhik donya (belanda)
  • 2014 Album “SALAM” sebagai cover Riddim Magazine  majalah Reggae terbesar di donya

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Ras Muhamad (2013). Negeri Pelangi. Yogyakarta: Galangpress. ISBN 978-602-8174-91-6. 
  2. "Ras Muhamad, Satu-satunya Musisi Asia yang Tampil di Festival Reggae Dunia". Tribun jogja. Dijupuk 8 August 2016. 
  3. "Wow, Ras Muhamad Tampil di Festival Reggae AS". Tempo. Dijupuk 8 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]