Jimmy Cliff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jimmy Cliff
Jimmy Cliff - Festival du Bout du Monde 2012 - 022.jpg
Cliff nalika manggung taun 2012
Pratélan latar wuri
Jeneng lair James Chambers
Lair (1948-04-01) 1 April 1948 (umur 70)
Dhistrik Somerton, St. James, Jamaika
Génre Ska, réggaé
Pakaryan Musisi, panyanyi, aktor
Piranti Swara, guitar, piano, conga, keyboard
Mangsa akarya 1962–saiki
Labèl Island, Columbia, Trojan, EMI, CBS[1]
Sana jaringan Official site

Jimmy Cliff inggih punika seniman réggaé ingkang miyos wonten ing tlatah Saint James Parish, Jamaika lan gadhah asma wiyos James Chambers.[2] Jimmy Cliff ugi gadhah asma panggung, inggih punika Cliff.[2] Album Hard Road to Travel minangka album kaping satunggal kababar wonten ing Inggris taun 1968.[2] Salebeting taun salajengipun, panjenenganipun kondhang amargi lagu Wonderful World lan Beautiful People.[2] Kajawi punika, Jimmy Cliff ugi dados aktor ing filem The Harder They Come.[3] Film ingkang nyariyosaken gesangipun Jimmy Cliff punika nyariosaken kathahipun tiyang mudha Jamaika ingkang pindah datheng Kingston amargi duwé kapinginan dados musisi nanging kathah ugi ingkang dados bakul ganja. Bab ékonomi dados alasanipun amargi urip tan saya susah. Ugi kathah ingkang terjun ing donya kriminal sakliyanipun.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Jimmy Cliff: Biography". www.answers.com. Dijupuk 17 November 2011. 
  2. ^ a b c d "Jimmy Cliff Biography". The Rock and Roll Hall of Fame. Dijupuk 12 November 2015. 
  3. ^ a b Jube Tantagode (2008). Reggae:Musik, Spiritual, dan Perlawanan. Yogyakarta: O2. k. 37. ISBN 979-17343-2-1.