Rara Jonggrang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Reca Durga Mahisashuramardini jroning ruang lor candhi Siwa Prambanan sing dipercaya minangka pawujudan Putri Rara Jonggrang.
Candhi Prambanan sing uga disebut Candhi Loro Jonggrang.

Rara Jonggrang iku legendha utawa carita rakyat saka Jawa Tengah. Cerita iki nyaritakake mula bukané Candhi Prambanan utawa kang sinebut Candhi Sèwu

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rara_Jonggrang&oldid=1102339"