Rara Jonggrang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Reca Durga Mahisashuramardini jroning ruang lor candhi Siwa Prambanan sing dipercaya minangka pawujudan Putri Rara Jonggrang.
Candhi Prambanan sing uga disebut Candhi Loro Jonggrang.

Rara Jonggrang iku legendha utawa carita rakyat saka Jawa Tengah. Rara Jonggrang ngemu teges prawan langsing. Cerita iki nyaritakake mula bukané Candhi Prambanan utawa kang sinebut Candhi Sèwu

Adhaptasi sinetron[besut | besut sumber]

Wiwit tanggal 2 Mei 2016 nganti saikine, crita Rara Jonggrang diangkat dadi sawijining sinetron kang ditayangaké ing antv.

Pranala njaba[besut | besut sumber]