Rara Jonggrang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Reca Durga Mahisashuramardini sajeroning ruang lor candhi Siwa Prambanan sing dipercaya minangka pawujudan Putri Rara Jonggrang.
Candhi Prambanan sing uga disebut Candhi Loro Jonggrang.

Rara Jonggrang iku legendha utawa carita rakyat saka Jawa Tengah. Rara Jonggrang ngemu teges prawan langsing. Cerita iki nyaritakake mula bukané Candhi Prambanan utawa kang sinebut Candhi Sèwu

Adhaptasi sinétron[besut | besut sumber]

Wiwit tanggal 2 Mèi 2016 nganti saikine, carita Rara Jonggrang diangkat dadi sawijining sinétron kang ditayangaké ing antv.

Pranala njaba[besut | besut sumber]