Rambut brodhol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rambut brodhol
Jeneng liyaAlopecia, baldness
Alopecia.jpg
A bald spot on a man
Pangucapan
SpecialtyDermatology
GejalaLoss of hair from part of the head or body.[1]
KomplikasiPsychological distress[2]
JinisMale-pattern hair loss, female-pattern hair loss, alopecia areata, telogen effluvium[3]
TreatmentAccepting the condition, medications, surgery[3]
PangobatanPattern hair loss: minoxidil, finasteride[4]
Alopecia areata: steroid injections[3]
Frekuensi50% of males, 25% of females (pattern hair loss by age 50)[3][5]

Rambut rontog, uga dikenal kanthi alopecia utawa botak, nuduhake rambut rontog saka bagean endhas utawa awak. [1] Biasane, paling ora sirah kasebut melu. [3] Keruwetan rambut rontog bisa beda-beda saka area cilik menyang kabeh awak. [6] Peradangan utawa parut biasane ora ana. Rambut rontog ing sawetara wong nyebabake tekanan psikologis . [2] Jinis umum kalebu rambut rambute pola pria, rambut rambute pola wanita, alopecia areata, lan rambut tipis sing dikenal minangka efluvium telogen . Penyebab rambut rambute pola pria yaiku gabungan saka genetika lan hormon pria ; panyebab rambut rontog rambut wanita ora jelas; penyebab alopecia areata yaiku autoimun ; lan panyebab efluvium telogen biasane kedadeyan sing stres sacara fisik utawa psikologis. Efluvium telogen umum banget sawise meteng . [3]


Panyebab rambut rontog sing kurang umum tanpa ana pembengkakan utawa bekas luka kalebu nyuda rambut, obat-obatan tartamtu kalebu kemoterapi, HIV / AIDS, hipotiroidisme, lan kekurangan gizi kalebu kekurangan zat besi . [2] [3] Penyebab rambut rontog sing ana ing bekas parut utawa pembengkakan kalebu infeksi jamur, lupus erythematosus, terapi radiasi, lan sarcoidosis . Diagnosis rambut rontog sebagian adhedhasar wilayah sing kena pengaruh. Pangobatan rambut rontog pola bisa uga mung nampa kondhisi, uga kalebu nyukur sirahe . [3] Intervensi sing bisa dicoba kalebu obat minoxidil (utawa finasteride ) lan operasi transplantasi rambut . [4] [5] Alopecia areata bisa diobati kanthi injeksi steroid ing wilayah sing kena pengaruh, nanging iki kudu asring diulang supaya efektif. Rambut rontog dadi masalah umum. Rambut rontog pola nalika umur 50 taun mengaruhi udakara setengah pria lan seprapat wanita. Udakara 2% wong ngalami alopecia areata ing sawetara wektu.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Hair loss". NHS Choices. Diarsipna saka sing asli tanggal 27 September 2013. Dibukak tanggal 22 September 2013.
  2. a b c Nalluri, R; Harries, M (February 2016). "Alopecia in general medicine". Clinical Medicine. 16 (1): 74–8. doi:10.7861/clinmedicine.16-1-74. PMC 4954340. PMID 26833522.
  3. a b c d e f g h Vary JC, Jr (November 2015). "Selected Disorders of Skin Appendages--Acne, Alopecia, Hyperhidrosis". The Medical Clinics of North America. 99 (6): 1195–211. doi:10.1016/j.mcna.2015.07.003. PMID 26476248.
  4. a b McElwee, Kevin J.; Shapiro, Jerry (June 2012). "Promising therapies for treating and/or preventing androgenic alopecia". Skin Therapy Letter. 17 (6): 1–4. PMID 22735503.
  5. a b Leavitt, M. (2008). "Understanding and Management of Female Pattern Alopecia". Facial Plastic Surgery. 24 (4): 414–427. doi:10.1055/s-0028-1102905. PMID 19034818.
  6. "Hair loss". DermNet. Diarsipna saka sing asli tanggal 2016. Dibukak tanggal 2016-08-03.